ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΙΝΟΜΥΟΛΥΣΗΣ & ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΟΥ ΝΕΥΡΟΕΡΕΘΙΣΜΟΥDr. G. Picozzi & Dr. V. Mariani

ΣΚΟΠΟΣ


Η ολοκληρωμένη Διαδερμική Ινομυόλυση είναι μία χειροπρακρική τεχνική που εφαρμόζεται πάνω από 25 χρόνια. Έχει τις ρίζες του όχι μόνο στην Iνόλυση αλλά και στις παραδόσεις της λαϊκής ιατρικής της Ευρώπης και της ανατολής και βασίζει τις ρίζες τις στις χειροπρακτικές και οστεοπαθητικές τεχνικές.Η συγκεκριμένη θεραπευτική τεχνική, στην πρακτική της χρησιμοποιεί ένα εξειδικευμένο όργανο, το οποίο είναι σχεδιασμένο από μία ομάδα εμβιομηχανικών η οποία χρησιμοποιεί, πρώτης ποιότητας πιστοποιημένα, βιοσυμβατικά υλικά. Τα όργανα της Iνομυόλυσης έχουν δύο σημαντικά χαρακτηριστικά, το πρώτο είναι αυτό της εγγύησης της θεραπευτικής αποτελεσματικότητας έχοντας πρόσβαση σε περιοχές και δίνοντας είδη θεραπευτικού ερεθίσματος που μόνο με τα χέρια είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί, το δεύτερο, αλλά πολύ σημαντικό, να προφυλάσσει τα χέρια του θεραπευτή από επίμονους ερεθισμούς.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ


1. Ποιες είναι οι Παθολογίες που μπορούν να αντιμετωπιστούν με την Ινομυόλυση
2. Ποιο είναι το ενδιαφέρον στην εκμάθηση αυτής της θεραπευτικής τεχνικής
3. Ποια είναι η διαφορά της Χειροπρακτικής (Manual Therapy) & της Κινητοποίησης με εξειδικευμένα εργαλεία (π.χ. κρουστικό μηχάνημα)
4. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα συγκριτικά με τους χειροκίνητους χειρισμούς
Ο Aντανακλαστικός Νευροερεθισμός ( Neuro Stimolazione Riflessa NSR ) γεννιέται μετά από χρόνια κλινικής εμπειρίας και διδασκαλίας της Ολοκληρωμένης Ινομυόλυσης και από την ανακεφαλαίωση των εμπειριών στο πεδίο του βελονισμού, της ωτοθεραπείας, της ρεφλεξοθεραπείας, τη μελέτη των δερμαλγιών και των θεραπειών δια χειρός.
Επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε το άλγος ακόμα και στην οξεία φάση θεραπεύοντας τον σε απόσταση χωρίς να εμπλέκεται η επώδυνη περιοχή που συχνά δεν μπορούμε να την αγγίξουμε. Το θεραπευτικό αποτέλεσμα είναι ισοδύναμο του βελονισμού και επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας κατάλληλα όργανα εξοπλισμένα με αιχμές μίας χρήσεως. βασίζεται σε υποθέσεις προσαρμοσμένες στη δυτική νοοτροπία και δεν απαιτούν μελέτη ιατρικών και συμπληρωματικών φιλοσοφιών.
Η απάντηση είναι άμεση και χωρίς ιδιαίτερες ανεπιθύμητες ή παράλληλες διαταραχές.
Επιτρέπει να θεραπεύσουμε κάθε είδος άλγους ή μυοσκελετικής διαταραχής και ιδιαίτερα τον ώμο, το γόνατο, το ισχίο, τον αγκώνα, την ποδοκνημική, το άκρο πόδι, όλη τη σπονδυλική στήλη ακόμα και προέλευσης διαταραχής δίσκου, το σπλαχνικό ή το στασιολογικό.
Είναι αποτελεσματικός στη θεραπεία των λειτουργικών των σπλαχνικών και νευρικών διαταραχών. Ενδείκνυται μετά από χειρουργικές επεμβάσεις ή παρατεταμένη ακινητοποίηση ως έγκυρη βοήθεια στην αποκατάσταση.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ


Το Σεμινάριο απευθύνεται σε:
  • Ιατρούς
  • Φυσικοθεραπευτές
  • Εναλλακτικούς Θεραπευτές

Dr Virginio Mariani


  • Διπλωματούχος στη Φυσιοθεραπεία στο La Nostra Famiglia di Bosisio Parini. Σπούδασε  Χειροθεραπεία από το  1998 και στη συνέχεια παίρνει Πτυχίο στη Φυσιοθεραπεία στο Πανεπιστήμιο του Sassari. Διαθέτει μία πολυεδρική εκπαίδευση που πηγαίνει από το Souchard στο Bienfait μέχρι να φτάσει στη μέθοδο Cyriax και Mc Kenzie και στη σχολή ωτοθεραπείας του prof Nogier . Ήταν εκπαιδευτής στο Touch for Health και μεταξύ των πρώτων που εισήγαγε στην Ιταλία τη στασεολογία και το Taping. Επιμελήθηκε και μετέφρασε στα Ιταλικά το “Συνολικός Επαναπρογραμματισμός της στάσης του σώματος” του Dott. Bernard Bricot ED  Sauramps, Η Δερματική Φωτοαντίληψη  Dott. R. Nogier  ED Cortina Torino, Η Ωτοθεραπεία I° Επιπέδου   dott. R Nogier ED Cortina Torino, Η ευτυχία στο πιάτο  Dott. R.Nogier  ED Cortina Torino, Η Ωτοθεραπεία II° Επιπέδου Dott.Nogier  ED Cortina Torino. Συγγραφέας μαζί με το Sergio Rocco του Βιβλίου N.T.K.I  Εκδοτικός Οίκος  GHEDINA Milano και με τον Giulio Picozzi του Θεμέλια της Ολοκληρωμένης Ινομυόλυσης Cea Milano 2015 και του Διάγνωση και διόρθωση των σπονδυλικών δυσλειτουργιών με τον νευρομυϊκό επικρουστήρα. Youcanprint  2016.

Dr Giulio Picozzi


  • Παίρνει πτυχίο στην Ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Milano και εξειδικεύεται στη Φυσιατρική και Αποκατάσταση. Εργάζεται ως παθολόγος και κατά συνέπεια ως οικογενειακός ιατρός αποκτώντας μία σημαντική κλινική εμπειρία στην Δυτική Ιατρική. Εξειδικεύεται στη Χειροπρακτική Ιατρική και από το τέλος της δεκαετίας του 80 μελετά και αναπτύσσει, μαζί με τον φίλο και συνάδελφο Virginio Mariani τη μέθοδο της  Ολοκληρωμένης Ινομυόλυσης ® που διδάσκει στην Ιταλία και στην Ευρώπη.  Κατά τη διάρκεια των ετών μελετάει στην Ανατολή, στην Ευρώπη, και στις Ηνωμένες Πολιτείες τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους στα πεδία των χειροπρακτικών θεραπειών του Βελονισμού, της Φαρμακοθεραπείας και της Διάγνωσης δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην διάγνωση του παλμού.  Έγραψε μαζί με τον G Rotolo Acudetox  Franco Ceratti Editore, το κεφάλαιο της Παραδοσιακής Κινέζικής Ιατρικής του βιβλίου “Φυσικές Ιατρικές και Χρόνιες Ηπατίτιδες από HCV “  Νέες Τεχνικές και το κεφάλαιο της διάγνωσης  με τον παλμό στο “Shen  Ψυχικές πτυχές στην κινέζικη ιατρική” CEA. Επιμελήθηκε την ιταλική έκδοση “Εγχειρίδιο Βελονισμού” του P. Deadman και M. Kafaji και  τον “ Αιτιολογημένο άτλαντα της εξέτασης της γλώσσας στην TCM” B. Kirschbaum , καθώς και το “Αποτελεσματικά σημεία του βελονισμού” και τέλος το “Το γράμμα του προσώπου στην T.C.M” πάντα της CEA. Είναι συγγραφέας με τον V. Mariani του τόμου Θεμέλια Ολοκληρωμένης Ινομυόλυσης Cea Milano 2015 και Διάγνωση και διόρθωση των σπονδυλικών δυσλειτουργιών με το νευρομυϊκό επικρουστήρα. Youcanprint  2016.

Νευροαντανακλαστικός Ερεθισμός & χρηση της συσκευής RAP

Πατήστε πάνω στην εικόνα και ενημερωθείτε αναλυτικά για τα πλεονεκτήματα της συσκευής.

ΕΠΙΣΗΜΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ


Υπογεγραμμένη από τους καθηγητές Dr V. Mariani & Dr. G. Picozzi

Με την ολοκλήρωση του κάθε μονοθεματικού σεμιναρίου παρέχεται Επίσημη Βεβαίωση Παρακολούθησης υπογεγραμμένη από τους καθηγητές Dr. V. Mariani & Dr. G. Picozzi.

Στο Πιστοποιητικό θ’ αναφέρεται η ακριβής θεματολογία καθώς και οι διδακτικές ώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΤΩΝ DR. V. MARIANI & DR. G. PICOZZI


SHARE IT!