Επιστολή Καθηγητή προς Συμμετέχοντες

International Auricular Neuromodulation Academy® / I.A.N.M.A.
Ακαδημία Ωτικής Νευροτροποποίησης* & Ωτοβελονισμού

Αγαπητέ Συνάδελφε,

Είμαι ο Giancarlo Bazzoni και σας καλωσορίζω στα μαθήματα της Ακαδημίας Ωτικής Νευροτροποποίησης-Ωτοβελονισμού που θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη. Καθ’ όλη τη διάρκεια των σεμιναρίων κύριος σκοπός μου είναι η μεταφορά της εμπειρίας και των γνώσεων που έχω αποκομίσει στην 30χρονη επαγγελματική μου πορεία εφαρμόζοντας τη μέθοδο του Ωτοβελονισμού, σε χιλιάδες περιστατικά. Είμαι σε θέση λοιπόν να σας παρουσιάσω μία ολοκληρωμένη μέθοδο θεραπείας γνωρίζοντας απόλυτα τις ανάγκες των συναδέλφων μου. Η συγκεκριμένη μέθοδος δεν απαιτεί καμία απολύτως γνώση ή εμπειρία από βελονισμό. Πρόκειται για μια ανώδυνη μέθοδο, ανεκτή από τον ασθενή εξατομικευμένη και με άμεσα αποτελέσματα.

Η επιλογή του όρου Ωτική Νευροτροποποίηση (Auricular Neuromodulation), διαφορετικός από τους ευρέως γνωστούς Ωτοθεραπεία και Ωτοβελονισμός, δεν είναι τυχαία. Έρευνες και επιστημονικές μελέτες που έχουν διεξαχθεί από το 1ο Ευρωπαϊκό κέντρο έρευνας του τμήματος ΝευροΦυσιολογίας του Πανεπιστημίου Sassari-Italy τοποθετούν την συγκεκριμένη μέθοδο δίπλα στην κλασσική Ιατρική.

Τα μαθήματα έχουν ως στόχο να παρέχουν στους συνάδελφους Ιατρούς & Οδοντιάτρους εξειδικευμένη εκπαίδευση εστιασμένη στις θεραπευτικές τεχνικές της συγκεκριμένης μεθόδου. Θα πραγματοποιηθούν επιπλέον μαθήματα επικεντρωμένα στον τομέα των Φυσικοθεραπευτών. Θεωρώ ότι η Ωτική Νευροτροποποίηση (Auricular Neuromodulation) θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο στην διαχείριση των καθημερινών Μυοσκελετικών Προβλημάτων και στην άμεση αντιμετώπιση της Θεραπείας του Πόνου.

Κύριο μέλημα μου, κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, είναι η πρακτική εξάσκηση των τεχνικών που θα διδαχθείτε. Ο κάθε συνάδελφος αποκτά την ικανότητα από την πρώτη κιόλας στιγμή να έχει έναντι διαφόρων ασθενειών μια ολοκληρωμένη προσέγγιση, ικανή να προσαρμόζεται στις ειδικές ανάγκες του κάθε ασθενούς.

Οι κλινικοί τομείς όπου δρα άμεσα η μέθοδος του Ωτοβελονισμού είναι:

⇒ Στρες
⇒ Θεραπεία Πόνου,
⇒ Κεφαλαλγίες,
⇒ Νευραλγίες,
⇒ Εφαρμογές στην Οδοντιατρική,
⇒ Γαστρεντερολογία,
⇒ Ουρολογία-Ανδρολογία,
⇒ Γυναικολογία,
⇒ Δερματολογία,
⇒ Παιδιατρική,
⇒ Καρδιολογία,
⇒ Ψυχοσωματικές διαταραχές,
⇒ Εξαρτήσεις,
⇒ Διατροφικές διαταραχές

Ήδη πολύ συνάδελφοι στην Ιταλία εφαρμόζουν με τεράστια επιτυχία τη συγκεκριμένη μέθοδο. Ελπίζω λοιπόν σε μελλοντική συνεργασία και ανταλλαγή επιστημονικών απόψεων επί του θέματος.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των νέων σεμιναρίων, υπό την αιγίδα της Ακαδημίας Ωτικής Νευροτροποποίησης & Ωτοβελονισμού, είναι διαθέσιμο από την εταιρεία διοργάνωσης σεμιναρίων ITME LTD Σεμινάρια.

Θερμούς Χαιρετισμούς,
Παραμένω στη διάθεση σας για περαιτέρω διευκρινήσεις,
Giancarlo Bazzoni

Βιογραφικό

Dr. Prof. G. Bazzoni

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ
(Πανεπιστήμιο Σάσαρι, Ιταλία)
⇒Γιατρός με ειδικότητα στην
Γενική Ιατρική – Παθολογία
⇒ Πτυχιούχος Ψυχολογίας
⇒ Italian School of Acupuncture and
Complementary Disciplines υπό την διεύθυνση του U.Lanza (Italian Certificate of Acupuncture)
⇒ Μελέτη του Ωτοβελονισμού δίπλα στον Paul Nogier
(Λυών, Γαλλία)
⇒ Μελέτη του Ωτοβελονισμού (Παρίσι και Τορίνο)
⇒ Μελέτη του Ωτοβελονισμού με τον Dr Professor Marco Romoli
⇒ Καθηγητής του ” BC Faculty of Medicine and Surgery’ Brescia το 2008-2013
⇒ Καθηγητής (ως προσκεκλημένος) του School of Chinese Medicine Hong Kong Baptist University (2009-2010)
⇒ Ακαδημαϊκός συντονιστής του “Advanced Training Course in Ear Acupuncture Clinic” και του “Training Course in Basic Ear Acupuncture” Department of Biomedical Sciences – Πανεπιστήμιο Σάσσαρι
⇒ Καθηγητής προ- και μεταπτυχιακών μαθημάτων στο πανεπιστήμιο της Μπρεσια, Ρώμης “Tor Vergata”, Ρώμης “La Sapienza”, Σάσσαρι
⇒ Λέκτορας σε διάφορες τοποθεσίες των σχολείων FISA όπως Τορίνο, Μπολόνια, Τζένοα, Μπρέσια, Νάπολι, Μεσίνα, Πάντοβα, Μπάρι, Σπολέτο, Φλωρεντία, Αόστα, Κάλιαρι, Σάσσαρι)
⇒ Διευθυντής της “International Medical School of Auricular Acupuncture” που δραστηριοποιείται σε Ιταλία, Ελλάδα, Κύπρο και Ισπανία
⇒ Ιδρυτής και Επίτιμος Πρόεδος της G.S.A.T.N. International Medical Society of Acupuncture and Ear Acupuncture Complementary Disciplines.
⇒ Γενικός γραμματέας της S.I.R.A.A. – Italian Society of Acupuncture and Auriculotherapy – (2001-2013) Τορίνο.
⇒ Μέλος του διοικητικού συμβουλίου και περιφερειακός διευθυντής της FISA Federazione Italiana Societa Agopuntura (2003-2013)
⇒ Μέλος του συμβουλίου των διευθυντών της ιατρικού συλλόγου της επαρχίας Σάσσαρι (1996-2013)
⇒ Συνεργάτης του Center Research Auricular Neuromodulation and Complementary Medicine CE.R.N.A.T.E.C.® (Univercity of Sassari, Italy)
⇒ Πρόεδρος της Ακαδημίας Ωτικής Νευροτροποποίησης & Ωτοβελονισμού (International Academy of Auricular Neuromodulation® / I.A.A.NM.)
⇒ Έχει συμμετάσχει ως προεδρεύων, συντονιστής και ομιλητής σε ένα μεγάλο αριθμό συνεδρίων σε όλο τον κόσμο με θεματολογία πάνω στα εξής: Βελονισμό, Ωτοβελονισμό, εναλλακτική ιατρική και θεραπεία πόνου
⇒ To όνομα του Καθηγητή Giancarlo Bazzoni έχει συνδεθεί άρρηκτα με τον Ωτοβελονισμό και την Ωτοθεραπεία. Η συμβολή του στην συστηματοποίηση και στην εξέλιξη της μεθόδου της Ωτικής Νευροτροποίησης (ΩΝΤ), είναι τεράστια. Η μελέτη του και τα αποτελέσματα της έρευνάς του, περιλαμβάνονται σε πληθώρα δημοσιεύσεων.
⇒ Είναι συγγραφέας διαφόρων κεφαλαίων σε βιβλία με θέμα τον Ωτοβελονισμό (Auricular Acupuncture Diagnosis, M. Romoli, Knowing the Auriculotherapy”, G. Bazzoni – μεταφρασμένο στα Ιταλικά, Ισπανικά & Ελληνικά),κα.
⇒ MeCAN Mediteranean Congress of Auricular Neuromodulation
– 2014 (Αθήνα, Ελλάδα) Πρόεδρος & Chairman
– 2016 (Sassari, Italy) Πρόεδρος & Chairman

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

    “Τα στοιχεία που δηλώνω στην παραπάνω εγγραφή επιθυμώ να χρησιμοποιούνται από δω και στο εξής, στο μέτρο που κρίνεται απολύτως αναγκαίο για την καταχώρηση μου ως νέου πελάτη καθώς και για την αποστολή ενημερωτικών newsletters για τα επικείμενα σεμινάρια που διοργανώνει η εταιρεία.”
    Η έγκρισή σας θεωρείται απαραίτητη, με βάση τη νέα νομοθεσία για προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR).