ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥDr. Radha Thambirajah

ΣΚΟΠΟΣ


Τα σεμινάρια της Dr. Radha Thambirajah θέτουν τα θεμέλια της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής (T.C.M.). Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν με ποιο ή με ποια σεμινάριο/α θα ξεκινήσουν, καθώς κάθε σεμινάριο καλύπτει μια εκτεταμένη και ολοκληρωμένη ενότητα της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής.Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίων θα κατανοήσετε το στυλ διδασκαλίας και πρακτικής που ακολουθεί η καθηγήτρια Dr. Radha Thambirajah, και θα λάβετε εξαιρετικά θεραπευτικά πρωτόκολλα.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ


Το Σεμινάριο απευθύνεται σε:
 • Ιατρούς
 • Ιατρούς Εναλλακτικών Θεραπειών
 • Εναλλακτικούς Θεραπευτές

Dr Radha Thambirajah


 • MD ( ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ, ΚΙΝΑΣ – ΣΑΝΓΚΑΗ)
 • ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΝΟΥ ΤΗΣ ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ
 • ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ
 • ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ Forschungsgruppe Akupunctur (ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ)
 • ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ
 • ΠΡΟΕΔΡΟΣ EUROPEAN ACADEMY OF COSMETIC ACUPUNCTURE

Η Radha είναι η καλύτερη δασκάλα Π.Κ.Β. που έχω γνωρίσει. Είμαι πολύ ευτυχής που τη συνάντησα και πολύ ευγνώμων στην Grazia Ανδρώνη, που την έφερε στην Ελλάδα, και μου εμπιστεύτηκε την διερμηνεία των σεμιναρίων και την επεξεργασία του βιβλίου της.

Πάντα απολαμβάνω τη διδασκαλία της, που είναι ζωντανή, μεστή και πρακτική, εναρμονίζοντας τη θεωρία με την πράξη. Η θεωρία και η διάγνωση  συνδυάζονται με παραδείγματα αληθινών κλινικών περιστατικών, καθώς και  πρακτική εφαρμογή σε πραγματικούς ασθενείς, με άμεσα αποτελέσματα.  Η εξοικείωση με τη βελόνα και τις τεχνικές της γίνεται από τις πρώτες μέρες. Της ανήκει η επινόηση της απεικόνισης της ανισορροπίας με πύργους, που έχει πλέον υιοθετηθεί και στην εκπαίδευση στην Κίνα, δεδομένου ότι η οπτική αναπαράσταση της ανισορροπίας βοηθά τη διάγνωση και υποδεικνύει τη θεραπεία. Τέλος,  διδάσκει την μαγική τέχνη της ενεργειακής εξισορρόπησης, δηλαδή την επίδραση του κάθε βελονιστικού σημείου σε όλο το δίκτυο του οργανισμού. Έτσι, στο σεμινάριο  βασικής εκπαίδευσης στον Κινέζικο Βελονισμό  παρέχει στον μαθητή όλα τα απαιτούμενα εφόδια – αλλά και την αυτοπεποίθηση, που βασίζεται στην κατανόηση – για την άσκηση του βελονισμού.

Εκτός από τη διδασκαλία, ο τρόπος σκέψης και συμπεριφοράς της ενσαρκώνουν εξίσου τις αρχές της Π.Κ.Β.. Γνώση, καθαρότητα σκέψης,  ρεαλισμός, ειλικρίνεια, μέτρο, ταπεινότητα, χιούμορ, γενναιοδωρία και κυρίως απλότητα. Γιατί μόνο όποιος γνωρίζει καλά και σε βάθος ένα θέμα μπορεί να το διδάξει απλά και περιεκτικά.

Πιστεύω πως η συνεισφορά της Radha στη γνώση του Κινέζικου Παραδοσιακού βελονισμού στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, είναι μεγάλη και μοναδική. Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα σε όσους θέλουν να μάθουν βελονισμό και Π.Κ.Β. να μαθητεύσουν κοντά της, για όσο συνεχίζει να διδάσκει.

Εύα Κουκούτση

ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ – Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

 • Πώς μπορεί να ρυθμιστεί με τρόπο φυσικό η “Φωτιά” σε ένα υπερδραστήριο παιδί;
 • Γιατί χάνω την ψυχραιμία μου και εκνευρίζομαι όταν είμαι κουρασμένος;
 • Γιατί ισχύει ότι οι διατροφικές συνήθειες μπορούν να επηρεάσουν την γονιμότητα;
 • Τι μπορώ να κάνω αν η ικανότητα συγκέντρωσης και μνήμης έχουν μειωθεί τον τελευταίο καιρό;

Έχετε κάνει ποτέ στον εαυτό σας αυτές τις ερωτήσεις αλλά και περισσότερες; Θα ήταν υπέροχο αν κάποιος μπορούσε να βρει απαντήσεις σε πολλούς γρίφους όπως αυτοί, και στην πραγματικότητα, αν ήταν ικανός να τα διορθώσει απλά με λίγες βελόνες! Ευχηθηκες ποτέ να μπορείς να κατανοήσεις τα συμπτώματα της αφύπνισης και αποτοξίνωσης; Και ακόμα πιο σημαντικό, θα ήθελες να αποκτήσεις την ικανότητα να θεραπεύεις αυτά τα συμπτώματα άμεσα και αποτελεσματικά;

ΤΟΤΕ ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Τα πέντε στοιχεία θεωρούνται ότι είναι το Βασικό Υλικό, το οποίο συνιστά τον Υλικό Κόσμο. Έχουν μεταξύ τους μια σχέση αλληλεξάρτησης (όπως το Νερό είναι απαραίτητο για το Ξύλο). Αυτά τα Πέντε Στοιχεία αντιπροσωπεύουν στο σώμα και το πνεύμα μας, την φυσιολογία τους και την παθολογία τους. Κατανοώντας τις αντιστοιχίες των Πέντε Στοιχείων στη φύση και των παράλληλών τους στο εσωτερικό μας θα έχουμε μια εξαιρετική επίγνωση της φύσης των εσωτερικών μας οργάνων και των τάσεών τους.

Το σώμα και το πνεύμα μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Παρά το γεγονός ότι λειτουργούν όπως μια μηχανή, δεν είναι στην πραγματικότητα μια μηχανή. Υπάρχει ένας ΤΡΟΠΟΣ που επιδρούν οι ενέργειες σε αυτά τα όργανα και τις λειτουργίες τους – όπως ακριβώς υπάρχει ένας ΤΡΟΠΟΣ που η ενέργεια επιδρά στη Φύση. Όταν καταφέρουμε να το κατανοήσουμε αυτό, μπορούμε να καταλάβουμε πότε τα όργανα ακολουθούν το λάθος ΤΡΟΠΟ.

Ο κύκλος σεμιναρίων αποτελείται από Πέντε Σαββατοκύριακα. Κάθε διήμερο θα είναι αφιερωμένο σε Ένα Στοιχείο. Για παράδειγμα, το πρώτο Σαββατοκύριακο θα αφορά το Στοιχείο της Φωτιάς – τις αντιστοιχίες του με τα τέσσερα όργανα – Καρδιά, Λεπτό Έντερο, Περικάρδιο και Τριπλός Θερμαστής. Θα ασχοληθούμε με όλες τις λειτουργίες (σύμφωνα με τη Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική) αυτών των οργάνων, όπως επίσης και με τις συνήθεις ασθένειες  και συμπτώματα αυτών των οργάνων και το πώς αυτά τα συμπτώματα και οι ενεργειακές καταστάσεις μπορεί να εξελιχθούν και να αλλάξουν και πώς αυτές θα πρέπει να εξισορροπηθούν με θεραπεία.

Αν εφαρμόζεις πρακτικά τον βελονισμό, η δουλειά σου και η επιτυχία της θα ενισχυθεί εξαιρετικά παρακολουθώντας αυτό το workshop. Μπορείς να φέρεις για να μοιραστείς μαζί μας τις ερωτήσεις σου, τους ασθενείς σου και τα προβλήματά σου.

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ!

Με εκτίμηση,

Dr. Radha Thambirajah

ΕΠΙΣΗΜΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ


Υπογεγραμμένη από την Dr Radha Thambirajah.

Με την ολοκλήρωση του κάθε μονοθεματικού σεμιναρίου παρέχεται Επίσημη Βεβαίωση Παρακολούθησης, υπογεγραμμένη από την Dr. Radha Thambirajah.

Στο Πιστοποιητικό θα αναφέρεται η ακριβής θεματολογία και οι διδακτικές ώρες.

Με την ολοκλήρωση:

→ Βασικού Κύκλου Παραδοσιακού Κινέζικου Βελονισμού (4 τετραήμερα σεμινάρια),
→ 2 Μεταπτυχιακών Σεμιναρίων (2 τετραήμερα σεμινάρια)

συμπληρώνονται οι 220 διδακτικές ώρες που απαιτούνται βάση του Π.Ο.Υ., και εφόσον επιτύχετε στις εξετάσεις (θεωρητικές & πρακτικές) δίνεται το Επίσημο δίπλωμα.

Το Δίπλωμα διαφοροποιείται βάση του Τίτλου Σπουδών σας.

⇨ Ιατροί: International Certification in Chinese Acupuncture & Related Techniques
Basic & Advance Courses

Φορείς Διπλωμάτων:
⇨ G.S.A.T.N. MEDICAL INTERNATIONAL SCHOOL
OF COMPLEMENTARY MEDICINE

member of ICMART, INTERNATIONAL COUNCIL FOR MEDICAL ACUPUNCTURE AND RELATED TECHNIQUES
ACADEMY OF RESEARCH AND TRAINING IN COMPLEMENTARY MEDICINE / GREECE – ITALY – SPAIN

Δικαιολογητικά που απαιτούνται:
Συνδρομή 50ευρώ στην εταιρεία G.S.A.T.N.
⇨ Φωτογραφία τύπου ταυτότητας
Αντίγραφο τίτλου σπουδών σας

⇨ Φυσικοθεραπευτές & Επαγγελματίες Υγείας: International Certification in Chinese Medicine & Related Techniques
Basic & Advance Courses

Φορείς Διπλωμάτων:
ACADEMY OF RESEARCH AND TRAINING IN COMPLEMENTARY MEDICINE / GREECE – ITALY – SPAIN
ITME SEMINARS, INTERNATIONAL TRAINING IN COMPLEMENTARY MEDICINE & RELATED TECHNIQUES

Δικαιολογητικά που απαιτούνται:
Συνδρομή 40ευρώ στην εταιρεία Academy of Research & Training in Complementary Medicine.
⇨ Φωτογραφία τύπου ταυτότητας
Αντίγραφο τίτλου σπουδών σας

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΗΣ DR RADHA THAMBIRAJAH


Παρακαλούμε επιλέξτε το Σεμινάριο που σας ενδιαφέρει και δείτε όλες τις αναλυτικές πληροφορίες (όπως πρόγραμμα, ημερομηνίες, τοποθεσία διεξαγωγής, κλπ)


SHARE IT!