ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΟΙΛΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥABDOMINAL ACUPUNCTURE 1-2-3 LEVELDr. Gemma D' Angelo

ΣΚΟΠΟΣ


Τι είναι η μέθοδος και ο σκοπός της: Ο κοιλιακός Βελονισμός είναι μία επαναστατική τεχνική στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική. Πρόκειται για μία θεραπευτική μέθοδο απολύτως ασφαλή, ανώδυνη (μόνο μια ελαφριά αίσθηση τσιμπήματος), με υψηλό θεραπευτικό αποτέλεσμα και άμεση θεραπευτική επίδραση, ειδικά για τις ακόλουθες ασθένειες-διαταραχές:• Οστεο-αρθρίτιδες (ραιβόκρανο, σπονδύλωση-αυχενικό, πόνους στην πλάτη και οσφυϊκή χώρα, περιαρθρίτιδα, πολυαρθρίτιδα, τενοντίτιδα, ρευματική αρθρίτιδα, οσφυαλγία, αρθρίτιδα κ.λ.π.)• Αγγειο-εγκεφαλοπάθειες (ημιπληγία από θρόμβωση, εμβολή, μαλάκυνση, εγκεφαλική αιμορραγία, ατροφία της παρεγκεφαλίτιδας κ.λ.π• Διαταραχές του νευρικού συστήματος (άγχος, μελαγχολία, κεφαλαλγίες, νευρίτιδα, σύνδρομο ιλίγγου, κ.τ.λ.)• Διαταραχές της όρασης (ατροφία και νευριτίδα του οπτικού νεύρου, εκφυλιστικές αλλοιώσεις του αμφιβληστροειδή χιτώνα, καταρράκτης, γλαύκωμα, κ.τ.λ.)• Διαταραχές του νευρικού συστήματος (άγχος, κατάθλιψη, πονοκέφαλος, νευρίτιδα, δυσαισθησία, σύνδρομο ζάλης κλπ)• Ημιπληγία και ημιπάρεση• Διαταραχές Πέψης, δυσπεψία, δυσκοιλιότητα, διάρροια, γαστρίτιδα, κολίτιδα, κ.λπ.• Διαταραχές της εμμήνου ρύσεως, στειρότητα, αμηνόρροια, δυσμηνόρροια κ.λπ.• Σεξουαλικότητα, δυσουρία, κυστίτιδα

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ:


Ο κοιλιακός βελονισμός ασκείται εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια κυρίως για την θεραπεία των κοιλιακών πόνων και της δύσκολης πέψης. Μετά την ανακάλυψη του γιατρού Z. Υ. Bo το 1991 που αφορά την αντιπροσώπευση του ειδικού συστήματος των μεσημβρινών στην κοιλιακή περιοχή (εικόνα 1) και τους δύο χάρτες που αναπαριστούν μια «χελώνα» και έναν «μικρό άνθρωπο», αναπτύχθηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε παγκόσμιο επίπεδο για τα εκπληκτικά θεραπευτικά αποτελέσματα της μεθόδου (εικόνα 2).

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ


Το Σεμινάριο απευθύνεται σε:
  • Ιατρούς
  • Ιατρούς Εναλλακτικών Θεραπειών
  • Εναλλακτικούς Θεραπευτές με γνώσεις Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής

Dr Gemma D' Angelo


Σύντομο Βιογραφικό Υπεύθυνη Εκπαίδευσης
  • Πρόεδρος της Ιταλικής Ιατρικής εταιρείας Κοιλιακού Βελονισμού, A.S.I.A.A.
  • Επίσημη Υπεύθυνη Ιατρικής Εκπαίδευσης Σεμιναρίων Abdominal Acupuncture
  • Docente F.I.S.A.
  • Πρόεδρος της Ιταλικής Ιατρικής Εταιρείας Βελονισμού, A.M.A.D.E.L.L.
  • Ερευνήτρια στο Beijing Institute of Bo’s Abdominal Acupuncture
  • Ομιλήτρια στο Παγκόσμιο Συνέδριο Abdominal Acupuncture, 15-19/8/2005 Guangzhou-Canton

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΟΙΛΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ


Στην περιοχή της κοιλιάς βρίσκονται πολλά όργανα, έτσι ώστε να δημιουργούνται οι ευνοϊκές προϋποθέσεις για την θεραπεία με την εφαρμογή Κοιλιακού Βελονισμού. Παρόλο το μικρό πάχος, κάτω από το κοιλιακό τοίχωμα υπάρχει η μεγαλύτερη συγκέντρωση μεσημβρινών και το πιο σημαντικό είναι ότι εκεί βρίσκεται το ομφαλικό σημείο (shenjue) που είναι ο πυρήνας του συστήματος ρύθμισης.

Η μελέτη του Κοιλιακού Βελονισμού είναι άμεσα συνδεδεμένη με την διανομή των μεσημβρινών και την τεχνική που εφαρμόζεται πάνω στα αντίστοιχα σημεία βελονοθεραπείας. Η ιδιαιτερότητα των κοιλιακών μεσημβρινών, οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι σύμφωνα με το σύστημα jing luo σε κοιλιακό επίπεδο, είναι ότι αυτή η κατανομή τους μπορεί να γίνει με διαφορετικό τρόπο.

Αυτή η κατανομή είναι διαφορετική από εκείνη των μεσημβρινών των άκρων και του κεφαλιού. Όλες αυτές οι διαφορές εξαρτώνται από την διαφορετική δομή, η οποία με την σειρά της καθορίζει την τεχνική που εφαρμόζεται στα σημεία αυτά.

Κάποια από τα Πλεονεκτήματα της μεθόδου:

⦿ Είναι ασφαλής

⦾ τα ανατομικά χαρακτηριστικά των 2 τειχών της κοιλιάς, το εμπρόσθιο και το οπίσθιο, καθορίζουν την ασφάλεια του βάθους διείσδυσης. Έτσι, αυτή η ασφάλεια καθορίζει στον Κοιλιακό Βελονισμό, τρία θεμελιακά κεφάλαια:

◘Τις ανατομικές δομές της κοιλιάς
◘ Την επιλογή του μήκους των βελονών
◘ Την επιλογή βάθους διείσδυσης

⦿ Είναι ανώδυνη (μόνο μια ελαφριά αίσθηση τσιμπήματος)
⦾ Ο Κοιλιακός Βελονισμός δεν χρειάζεται την διέγερση των σημείων εφαρμογής που πραγματοποιείται συνήθως με διάφορους τρόπους, π.χ. με ηλεκτρική δόνηση, με μούδιασμα, με διόγκωση, με βάρος κ.τ.λ. που δεν είναι τόσο ανεκτά από τον ασθενή.

⦿ Έχει υψηλό θεραπευτικό αποτέλεσμα
⦾ Αυτή η θεωρία ενδείκνυται για την θεραπεία χρόνιων παθολογικών καταστάσεων, των γεροντικών παθήσεων και τις διαταραχές που δύσκολα προσδιορίζονται. Συνήθως μπορούμε να έχουμε το αναμενόμενο αποτέλεσμα σε ποσοστό 90%.

⦿ Έχει άμεση θεραπευτική επίδραση
⦾ Αυτή η θεραπεία ήδη από την πρώτη εφαρμογή έχει θετικό αποτέλεσμα σε σύγκριση με τις άλλες θεραπευτικές μεθόδους, επειδή ο Κοιλιακός Βελονισμός έχει την δική του ειδική διαδικασία θεραπείας. Σύμφωνα με την θεωρία της κοιλιακής βελονοθεραπείας, τα σπλάχνα δεν έχουν μόνο φυσιολογικές λειτουργίες, αλλά έχουν και εκείνα τους δικούς τους «εκ γενετής μεσημβρινούς».

ΕΠΙΣΗΜΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ


Υπογεγραμμένη από την Dr Gemma D’Angelo

Με την ολοκλήρωση του κάθε σεμιναρίου παρέχεται Επίσημη Βεβαίωση Παρακολούθησης υπογεγραμμένη από την Dr. Gemma D’ Angelo.

Στο Πιστοποιητικό θ’ αναφέρεται η ακριβής θεματολογία καθώς και οι διδακτικές ώρες.

Το Πιστοποιητικό θα είναι υπό την αιγίδα:

⇢ Academy of Research & Training in Complementary Medicine
⇢ Associazione Scientifica Italiana, Agopuntura dell’ Addome
⇢ Itme Seminars, International Training in Complementary Medicine & Related Techniques

Δίνεται η δυνατότητα στους Πτυχιούχους Ιατρούς, μετά την λήξη του κάθε σεμιναρίου να λάβουν το Επίσημο Δίπλωμα Κοιλιακού Βελονισμού, Abdominal Acupuncture, ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία:

Δικαιολογητικά που απαιτούνται:
Συνδρομή 50ευρώ στην εταιρεία G.S.A.T.N.
Φωτογραφία τύπου ταυτότητας
⇢ Αντίγραφο τίτλου σπουδών σας

Το δίπλωμα θα είναι υπό την αιγίδα των:

⇢ G.S.A.T.N. Medical International School of Complementary Medicine, member of ICMART, International Council for Medical Acupuncture & Related Techniques
⇢ Academy of Research & Training in Complementary Medicine
⇢ Associazione Scientifica Italiana, Agopuntura dell’ Addome

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΗΣ DR GEMMA D'ANGELO


Παρακαλούμε επιλέξτε το Σεμινάριο που σας ενδιαφέρει και δείτε όλες τις αναλυτικές πληροφορίες (όπως πρόγραμμα, ημερομηνίες, τοποθεσία διεξαγωγής, κλπ)


SHARE IT!