ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΘΕΩΡΙΑΣ & ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΟΞΥΓΟΝΟ-ΟΖΟΝΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣDr. Antonio Rutigliano

ΣΚΟΠΟΣ


Σκοπός του σεμιναρίου είναι να παρουσιασιαστούν οι όλες οι πιστοποιημένες μέθοδοι της Οξυγονο-οζονοθεραπείας, καθώς και τα επιστημονικά ιατρικά πρωτόκολλα που είναι εγκεκριμένα από τη Sioot και από το Υπουργείο Υγείας Ιταλίας.Η οξυγονοοζονοθεραπεία τα τελευταία χρόνια έχει κινήσει σημαντικά το ενδιαφέρον των ασθενών, αφού ενδείκνυται στη λύση κλινικών προβλημάτων για τα οποία δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη ιατρική θεραπεία ή ως εναλλακτική θεραπεία που θα λύνονταν μόνο με χειρουργικές επεμβάσεις.Τα μαθήματα θα γίνουν από τον prof. Antonio Rutigliano , συστατικό μέλος της Società Scientifica di Ossigenoozonoterapia Europea  (SIOOT ), που είναι η μοναδική που έχει την άδεια από το Ιταλικό Υπουργείο Υγείας ώστε να έχει εγκεκριμένα θεραπευτικά πρωτόκολλα.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΞΥΓΟΝΟ-ΟΖΟΝΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑ


Το όζον είναι ένα αέριο που, στη φύση, δημιουργείται στην ατμόσφαιρα χάρη σε ηλεκτρικές κενώσεις που τροποποιούν τις στασταθερές μοριακές δομές του οξυγόνου (O2), μετατρέποντας το σε O3. Έχει ένα χρώμα ελαφρώς μπλε και μία έντονη μυρωδιά. Ένα μόριο όζοντος σχηματίζεται κατά συνέπεια από τρία άτομα οξυγόνου και είναι ασταθές: ένα από τα τρία άτομα έχει την τάση να διαχωρίζεται προκειμένου να ενωθεί με άλλες μοριακές δομές, κάνοντας να επιστρέψει το μόριο του οξυγόνου (Ο2) στη σταθερή της μορφή. Αλλά ακριβώς από αυτή την αστάθεια προκύπτουν οι ευεργετικές του ιδιότητες.Πράγματι στη γη τίποτα δεν καταστρέφει τα βακτήρια και τους ιούς καλύτερα από το όζον.Μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης για την εξάλειψη, μυκήτων, μούχλας, φυτοφαρμάκων, νιτρώδη, νιτρικά και άλλες ουσίες δυνητικά επιβλαβής. Χάρη στην οξειδωτική του ικανότητα, σκοτώνει τα βακτήρια κάνοντας επίθεση στη μοριακή δομή των προστατευτικών τους μεμβρανών και αλλοιώνοντας τα εσωτερικά ένζυμα.Τροποποιώντας τη μοριακή σύσταση της μούχλας, μυκήτων και αλγών, καταφέρνει να τα εξολοθρεύσει. Το όζον είναι επίσης ικανό να εισέλθει στις εσωτερικές δομές των ιών, προκαλώντας βλάβη στα ιικά νουκλεϊκά οξέα και εμποδίζοντας έτσι την αντιγραφή τους.Δεν υπάρχει κατά συνέπεια βακτήριο, ιός ή μύκητας που μπορεί να αντισταθεί σε μία σωστή δόση όζοντος, χορηγούμενη στα σωστά χρονικά διαστήματα. Επίσης, ομαλοποιεί και εξεισορροπεί το ανοσοποιητικό σύστημα, δρώντας κατά των ανοσοανεπαρκειών και κατά των υπερβολικών απαντήσεων όπως, για παράδειγμα, στην περίπτωση των αλλεργιών. Χωρίς να ξεχνάμε τις παυσίπονες και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του, και την ικανότητα του να βελτιώνει και κυτταρικό μεταβολισμό. Στις περιοχές του σώματος όπου χορηγείται, το όζον βελτιώνει την αγγειακή κυκλοφορία, ιδιαίτερα την μικροκυκλοφορία των τριχοειδών, διαλύει τα σωματικά λίπη (πολύ αποτελεσματικό ενάντια στην κυτταρίτιδα και στο τοπικό λίπος) και δρα ενάντια στους τεταμένους και συσπασμένους μυς.Η οξυγόνο-οζόνο θεραπεία μπορεί επίσης να είναι μια έγκυρη θεραπεία στο όλο και μεγαλύτερο πρόβλημα της βακτηριακής αντίστασης στα αντιβιοτικά. Ένα φαινόμενο που τροφοδοτείτε από κατάχρηση ή από τη λάθος χρήση φαρμάκων που ερεθίζουν στα βακτήρια την ικανότητα να αντισταθούν στη δράση τους. Το όζον είναι ικανό να εξολοθρεύσει ακόμα και εκείνα τα στελέχη βακτηριδίων ενάντια στα οποία αποδεικνύονται αναποτελεσματικά και τα πιο ισχυρά αντιβιοτικά που είναι σε κυκλοφορία.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ


Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε: Ιατρούς Τα μαθήματα οξυγονοοζονοθεραπείας που διοργανώνονται  αποτελούνται από δύο επίπεδα:
  • Βασικά μαθήματα : απευθύνονται σε ιατρούς που θέλουν να μάθουν την μέθοδο της οξυγονοοζονοθεραπείας
  • Προχωρημένα μαθήματα: απευθύνονται σε ιατρούς που είδη ασκούν τη μέθοδο και θέλουν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σε ιδιαίτερα θέματα.

Dr Antonio Rutigliano


  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΑΠΟΥΛΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΟΞΥΓΟΝΟ-ΟΖΟΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
  • ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΣ ΟΖΟΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ SIOOT
  • ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ PADOVA (1977)
  •  ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ PISA (1981)
  • MASTER OXYGONOZOTHERAPIA ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ PAVIA (1999)
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ BRINDISI (1979-2015)
  • ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΣΥΝΔΕΡΙΑ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ


Υπογεγραμμένη από τον καθηγητή Dr. Antonio Rutigliano

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου παρέχεται Επίσημη Βεβαίωση Παρακολούθησης υπογεγραμμένη από τον Dr. Antonio Rutigliano, υπό την αιγίδα της Επιστημονικής Εταιρείας S.I.O.O.T..

Στο Πιστοποιητικό που θα λάβετε από την Εταιρεία θ’ αναγράφεται η θεματολογία και οι διδακτικές ώρες.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ DR. ANTONIO RUTIGLIANO


Παρακαλούμε επιλέξτε το Σεμινάριο που σας ενδιαφέρει και δείτε όλες τις αναλυτικές πληροφορίες (όπως πρόγραμμα, ημερομηνίες, τοποθεσία διεξαγωγής, κλπ)


SHARE IT!