ΗΜΕΡΙΔΑ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Θεραπευτική Μέθοδος Εξισορρόπησης μέσω Βελονισμού

Μια παρουσίαση των Βασικών Αρχών και εφαρμογών της.

30 Ιανουαρίου 2021, 18:00

Yπό την αιγίδα των:

  • Itme Seminars

Διαδικτυακές Δωρεάν Παρουσιάσεις

*Οι Δωρεάν Ημερίδες-Παρουσιάσεις θα συνεχίζουν να διεξάγονται διαδικτυακά μέσω των επαγγελματικών μας σελίδων σε Facebook & Youtube

Ομιλητές:

  • Dr. Αλτάνης Θεόδωρος
    Το 1992, αποφοίτησε από την ιατρική σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Το 2002, έλαβε τον τίτλο της ιατρικής ειδικότητας της φυσικής ιατρικής & αποκατάστασης καθώς και το δίπλωμα του ευρωπαϊκού συμβουλίου φυσικής ιατρικής & αποκατάστασης [european board of physical & rehabilitation medicine]. Τον ίδιο χρόνο ολοκλήρωσε διετή κύκλο σπουδών με αντικείμενο την παραδοσιακή κινεζική ιατρική και βελονισμό. Ο Θεόδωρος Αλτάνης, έχει παρακολουθήσει πολλά μετεκπαιδευτικά σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό με αντικείμενο τόσο την ειδικότητα της φυσικής ιατρικής & αποκατάστασης, όσο και τον ιατρικό αλλά και παραδοσιακό βελονισμό, με διεθνώς καταξιωμένους ειδικούς στο χώρο της αποκατάστασης αλλά και του βελονισμού όπως τους r. Gerwin, Thomas Lundemberg, Mike Cummings, Giancarlo Bazzoni, Aldo Liguori, Radha Thambirajah κλπ.

Θεματολογία Ημερίδας:

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗΣ ΤΟΥ Dr Tan Teh Fu

Η μέθοδος εξισορρόπησης είναι μια μέθοδος βελονισμού που ανέπτυξε και κωδικοποίησε ο Dr Tan Teh Fu. Ο Dr Tan στηρίχθηκε στις έρευνες και τα συμπεράσματα του Dr Chao Chen επάνω σε αρχαία αλλά και κλασσικά κινεζικά κείμενα βελονισμού. Σε αυτά προσέθεσε τις δικές του μελέτες και εμπειρία και στηρίχθηκε στις γνώσεις που είχε σαν μηχανικός συστημάτων προκειμένου να κωδικοποιήσει και να τεκμηριώσει όπου χρειαζόταν αυτή τη γνώση, που ονόμασε μέθοδο εξισορρόπησης. Η μέθοδος εξισορρόπησης στηρίζεται στις βασικές γνώσεις της ανατομίας των ενεργειακών μεσημβρινών, στις αρχές του yin-yang και στο i ching. Αυτή η μέθοδος βελονισμού στηρίζεται στην κατανόηση των βασικών αρχών του yin-yang και του i ching, καθώς και στη χρήση 3 βημάτων λογικής σκέψης προκειμένου να επιλεχθεί η κατάλληλη θεραπεία και όχι στην αποστήθιση σημείων βελονισμού ειδικών για την κάθε πάθηση. Είναι μια θεραπευτική μέθοδος που προσφέρει γρήγορα, συχνά άμεσα, αποτελέσματα στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του ασθενούς. Τα σημεία που επιλέγονται για βελονισμό βρίσκονται μακριά από την περιοχή του πόνου ή του οποιουδήποτε προς θεραπεία συμπτώματος. Τα σημεία αυτά επιλέγονται πρωτίστως στα άνω και κάτω άκρα και δευτερευόντως στην κεφαλή. Είναι μια μέθοδος βελονισμού που ο κάθε ενδιαφερόμενος για να την μάθει, χρειάζεται κυρίως να την κατανοήσει σωστά παρά να την μάθει με την έννοια της απομνημόνευσης. Μπορεί να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο, συχνά το μοναδικό, στα χέρια του κάθε θεραπευτή στην καθημερινή άσκηση του βελονισμού.

Λίγα λόγια για το Dr Tan. Γεννήθηκε στην Ταϊβάν, σπούδασε μηχανικός στη χώρα του, ενώ από μικρός εκπαιδεύτηκε στις πολεμικές τέχνες και στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική, τόσο από τον ιατρό πατέρα του όσο και από τους κορυφαίους δασκάλους της χώρας του. Το 1977 πήγε στις ΗΠΑ όπου έκανε το μάστερ του στη μηχανική συστημάτων (systems engineering) και ταυτόχρονα προκειμένου να μπορεί να ασκήσει νόμιμα το βελονισμό, σπούδασε βελονισμό στην Καλιφόρνια κι έλαβε την αντίστοιχη άδεια εξασκήσεως. Χρησιμοποιώντας την εκπαίδευση και την εμπειρία του μηχανικού, ανέλυσε και κωδικοποίησε γνώσεις που συνέλεξε από κλασσικά κείμενα βελονισμού, από τις διδαχές του dr Chao Chen αλλά και του master Tung. Διαμόρφωσε έτσι σταδιακά αυτό που μορφοποίησε σαν μέθοδο εξισορρόπησης. Για πάνω από 30 χρόνια εφάρμοσε αυτή τη μέθοδο στο San Diego όπου ζούσε και διατηρούσε ιατρείο. Ταυτόχρονα δίδαξε αυτή τη μέθοδο αρχικά στις ΗΠΑ κι αργότερα σε όλο τον κόσμο. Απεβίωσε το 2016 αλλά η μέθοδός του συνέχισε να διαδίδεται μέσω των μαθητών του και όλων αυτών που είχαν τη τύχη να διδαχθούν από τον ίδιο αυτή την πολύτιμη γνώση.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο Dr. Αλτάνης Θεόδωρος θα μας ταξιδέψει στον κόσμο της Θεραπευτικής Τεχνικής που διδάσκει και θα μας παρουσιάσει το πρόγραμμα του σεμιναρίου που θα προγραμματιστεί την Ακαδημαϊκή Χρονιά 2022-2023.

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα στοιχεία σας.

Οι μη καταχωρημένες συμμετοχές δεν θα γίνονται αποδεκτές. Δηλώστε άμεσα το ενδιαφέρον σας, περιορισμένος διαθέσιμος αριθμός.

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ


Όλα τα πεδία με τον αστερίσκο (*) είναι απαραίτητα.
Μετά τη συμπλήρωση της Φόρμας Ενδιαφέροντος, θα σας αποσταλούν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την Εγγραφή σας.

    “Τα στοιχεία που δηλώνω στην παραπάνω εγγραφή επιθυμώ να χρησιμοποιούνται από δω και στο εξής, στο μέτρο που κρίνεται απολύτως αναγκαίο για την καταχώρηση μου ως νέου πελάτη καθώς και για την αποστολή ενημερωτικών newsletters για τα επικείμενα σεμινάρια που διοργανώνει η εταιρεία.”
    Η έγκρισή σας θεωρείται απαραίτητη, με βάση τη νέα νομοθεσία για προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR).