Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ "ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ" ΣΤΟΝ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ

Αναλυτικό Πρόγραμμα


Η προσέγγιση της "κοινής λογικής" στον Βελονισμό

Radha Thambirajah

“Η διαδικασία της εκμάθησης  ακολουθεί την εξής πορεία –

Στην αρχή, ο μαθητής δεν γνωρίζει πολλά, αλλά λόγω της άγνοιάς του, δεν γνωρίζει  τί δεν γνωρίζει.

Μετά, αρχίζει να μαθαίνει, και μπορεί να κατανοήσει τα περισσότερα από αυτά  που μαθαίνει, αλλά γνωρίζει, επίσης, ότι υπάρχουν κάποια θέματα, που δεν έχει κατανοήσει.

Ύστερα, θεωρεί , ότι τα έχει κατανοήσει όλα, αλλά στην πορεία της συνεχούς μάθησης – αντιλαμβάνεται, ότι δεν είχε κατανοήσει τα πάντα πριν, έτσι όπως τα κατανοεί τώρα!”

Μπορούμε να μαθαίνουμε καθ’ όλην την διάρκεια της ζωής μας, και να βελτιώνουμε πάντοτε το επίπεδο της κατανόησής μας!

Θέματα της πρώτης ημέρας:

1.Η προσέγγιση της ‘κοινής λογικής’ στον Βελονισμό.

Τί απαιτείται για την ορθή πρακτική του βελονισμού;

Να μάθουμε μόνον τα σημεία βελονισμού;

Να μάθουμε μόνον την θεωρία;

Να μάθουμε μόνον τους νόμους ενεργειακής εξισορρόπησης;

Τί επιπλέον χρειάζεται, για να είναι κανείς καλός βελονιστής;

2.Η Τέχνη της Διάγνωσης

Όλοι γνωρίζουμε όλες τις ερωτήσεις, που θα πρέπει να θέσουμε στον ασθενή, όταν προσπαθούμε να διαμορφώσουμε  την διάγνωση. Γνωρίζουμε, όμως, πώς να αξιοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες;  Όσον αφορά τον ασθενή, όλες οι πληροφορίες είναι σημαντικές. Έχουν όλες την ίδια σημασία για τον θεραπευτή;

Πώς κινείται κανείς μέσα σε αυτό το κατακερματισμένο δίκτυο πληροφοριών, και αποφασίζει ποιό είναι το κύριο πρόβλημα, με το οποίο θα ξεκινήσει, και ακολούθως τα παράπλευρα προβλήματα, εάν αυτά εξακολουθήσουν να υφίστανται;

Θέματα της δεύτερης ημέρας:

1.Θεραπεύουμε πολλά συμπτώματα ‘ζέστης’, ‘κρύου’, ‘υγρασίας’ και ‘ανέμου’ στους περισσότερους ασθενείς. Αυτές οι διαγνώσεις δεν συσχετίζονται μόνον με μυοσκελετικούς πόνους, αλλά και με άλλες ασθένειες και συμπτώματα του εξωτερικού και του εσωτερικού.

2.ΤΙ θα πρέπει στην πραγματικότητα να κατανοούμε, όταν κάνουμε μία παρόμοια διάγνωση; Βασισμένοι στην διάγνωσή μας, πώς συνεχίζουμε  θεραπεύοντας πρακτικά αυτές τις ασθένειες και τα συμπτώματα; Πώς αναγνωρίζουμε  τις βελτιώσεις στην κατάσταση του ασθενή, όταν διαχειριζόμαστε αυτά τα προβλήματα;

Θα υπάρχει χρόνος για ερωτήσεις μετά το ήμισυ κάθε ενότητας. Είστε ευπρόσδεκτοι να θέσετε ερωτήσεις από τα περιστατικά σας.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Τα σεμινάρια διεξάγονται Online μέσω της πλατφόρμας του Zoom.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται διαδικτυακά:
5-6 Ιουνίου 2021

Σάββατο: 15:00-19:00
Κυριακή: 10:00-14:00

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν ολιγόλεπτα διαλείμματα

Εφόσον συμπληρωθεί η φόρμα ενδιαφέροντος θα σας αποσταλούν αναλυτικά όλες οι πληροφορίες όπως κόστος και τρόπος ολοκλήρωσης της εγγραφής σας.
Η φόρμα ενδιαφέροντος δεν είναι δεσμευτική. Θέση κρατείται εφόσον πραγματοποιηθεί η κατάθεση προκαταβολής, στο διάστημα που ορίζεται από την γραμματεία.

ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ


“Τα στοιχεία που δηλώνω στην παραπάνω εγγραφή επιθυμώ να χρησιμοποιούνται από δω και στο εξής, στο μέτρο που κρίνεται απολύτως αναγκαίο για την καταχώρηση μου ως νέου πελάτη καθώς και για την αποστολή ενημερωτικών newsletters για τα επικείμενα σεμινάρια που διοργανώνει η εταιρεία.”
Η έγκρισή σας θεωρείται απαραίτητη, με βάση τη νέα νομοθεσία για προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR).

Η εταιρεία Academy of Chinese Acupuncture έχει το δικαίωμα εφόσον δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετοχών να προχωρήσει στην ακύρωση του σεμιναρίου. Στην περίπτωση αυτή, επιστρέφεται μόνο το ποσό της εγγραφής που έχει κατατεθεί.

Σε περίπτωση απουσίας, καλό θα είναι να μας ενημερώνετε το συντομότερο δυνατόν. Σε αυτή την περίπτωση έχετε τη δυνατότητα συμπλήρωσης του στον επόμενο κύκλο μαθημάτων (είτε ΑΘήνα, είτε Θεσσαλονίκη) για να μπορέσετε να συμπληρώσετε τις απαιτούμενες διδακτικές ώρες.

Εφόσον ο ενδιαφερόμενος ακυρώσει τη συμμετοχή του , το ποσό που έχει ήδη καταβάλλει δεν επιστρέφεται, αλλά μεταφέρεται στο επόμενο ίδιο σεμινάριο που διοργανώνεται από την εταιρεία Academy of Chinese Acupuncture.

Θα παρακαλούσαμε επίσης να :

◙ μη γίνεται χρήση κάμερας ή μαγνητοφώνου

◙ έχετε το κινητό σας τηλέφωνο απενεργοποιημένο ή σε αθόρυβη λειτουργία κατά τη διάρκεια του μαθήματος

◙ είστε συνεπείς στις ώρες προσέλευσης και στις ώρες των διαλειμμάτων

ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΛΩΣΣΑ: ΑΓΓΛΙΚΑ – με μετάφραση στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ|
Η μετάφραση θα γίνει με την επιστημονική υποστήριξη της Κουκούτση Ευαγγελίας

ΙΤΜΕ SEMINARS
Διεύθυνση: Μιχαλακοπούλου 145, 11527, Αθήνα
Ώρες Λειτουργίας: 10:00 – 18:00
Τηλ: 210 7753822
Fax: 210 7710544
Ε-mail: info@itme-seminaria.gr

SHARE IT!