ΓΗΡΙΑΤΡΙΚΗ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗVita Revalli

ΣΚΟΠΟΣ


Ο αριθμός των ηλικιωμένων αυξάνεται ραγδαία σε όλο τον κόσμο. Προβλέπεται ότι μέχρι το 2060 ο αριθμός των συνανθρώπων μας με ηλικία πάνω από τα 80 θα ανέρχεται σε 64.000.000. Αυτό το γεγονός καλεί όλη την κοινωνία να λάβει μέτρα που εγγυώνται ότι: « Τα επόμενα 10 χρόνια, πρέπει να βοηθήσουμε τους υγιείς ηλικιωμένους να παραμείνουν παραγωγικοί και ανεξάρτητοι και να διασφαλίσουμε ότι όσοι είναι αδύναμοι ή άρρωστοι, θα έχουν την υποστήριξη που χρειάζονται για να ζήσουν στην κοινότητα όσο το δυνατόν περισσότερο»Ποια είναι η αντίληψη της Κινέζικης ιατρικής για το τι συμβαίνει στην τρίτη ηλικία; Τί μπορεί να προφέρει ο βελονισμός στην πρόληψη και στη θεραπεία των προβλημάτων που απασχολούν τους ηλικιωμένους μας; Αυτό το WEBINAR θα εξηγήσει τις συντεταγμένες βάσει των οποίων εξετάζονται τα ανωτέρω ζητήματα στην Κινέζικη Ιατρική και βάζει τα θεμέλια μιας περαιτέρω και βαθύτερης μετάδοσης της γνώσης αυτής, αποτελώντας ένα ολοκληρωμένο μάθημα.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ


Το Σεμινάριο απευθύνεται σε:
  • Ιατρούς
  • Φυσικοθεραπευτές
  • Βελονιστές
  • Εναλλακτικοί Θεραπευτές

Vita Revelli


  • VITA REVELLI: Lic. Ac., BSc (Βελονισμός) -UK, Post-Grad. Βελονισμός & TCM Γυναικολογία-CN, BA (Hons) Κινεζική Γλώσσα & Ανθρωπολογία-Ηνωμένο Βασίλειο, Πτυχιούχος Ιατρικής Hunyuan. Ιδρυτής και C.E.O της σχολής AOM.
  • Κατάγομαι από την Ιταλία και θεωρώ τον εαυτό μου πνεύμα ελεύθερο, ταξιδιώτρια και ερωτευμένη με τη ζωή. Είμαι αφοσιωμένη στη διαδικασία της μάθησης καθώς είμαι βαθιά πεπεισμένη ότι είναι μια διαδικασία σε εξέλιξη και δεν τελειώνει ποτέ. Διδάσκω την Κινέζικη Ιατρική, μια ιατρική που ασχολείται κυρίως με την κατανόηση των νόμων που διέπουν τη ζωή και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να καλλιεργηθεί η υγεία. Σπούδασα βελονισμό με τον J.R Worsley στο «Dao College of Acupuncture» (Leamington SPA- Warwickshire). Ο J.R. ήταν ένας θαυμάσιος δάσκαλος, ένας μεγάλος θεραπευτής και ένας άνθρωπος παθιασμένος με την ανάγκη της οικοδόμησης μιας σχέσης με τον ασθενή στην κλινική.

VITA REVELLI: Lic. Ac., BSc (Βελονισμός) -UK, Post-Grad. Βελονισμός & TCM Γυναικολογία-CN, BA (Hons) Κινεζική Γλώσσα & Ανθρωπολογία-Ηνωμένο Βασίλειο, Πτυχιούχος Ιατρικής Hunyuan. Ιδρυτής και C.E.O της σχολής AOM.

Κατάγομαι από την Ιταλία και θεωρώ τον εαυτό μου πνεύμα ελεύθερο, ταξιδιώτρια και ερωτευμένη με τη ζωή. Είμαι αφοσιωμένη στη διαδικασία της μάθησης καθώς είμαι βαθιά πεπεισμένη ότι είναι μια διαδικασία σε εξέλιξη και δεν τελειώνει ποτέ. Διδάσκω την Κινέζικη Ιατρική, μια ιατρική που ασχολείται κυρίως με την κατανόηση των νόμων που διέπουν τη ζωή και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να καλλιεργηθεί η υγεία.

Σπούδασα βελονισμό με τον J.R Worsley στο «Dao College of Acupuncture» (Leamington SPA- Warwickshire). Ο J.R. ήταν ένας θαυμάσιος δάσκαλος, ένας μεγάλος θεραπευτής και ένας άνθρωπος παθιασμένος με την ανάγκη της οικοδόμησης μιας σχέσης με τον ασθενή στην κλινική.

Σπουδές στην Κίνα

Μετά το κολέγιο, πήγα στην Κίνα, σπούδασα στο «Κολλέγιο Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής του Πεκίνου» για δύο χρόνια και πρακτική άσκηση στο γυναικολογικό τμήμα του νοσοκομείου κινεζο-ιαπωνικής φιλίας για ένα χρόνο. Αργότερα, επιλέχθηκα να εκπαιδευτώ με έναν καταπληκτικό δάσκαλο, τον ταοϊστή γιατρό Pang Yiwu, ο οποίος μου δίδαξε τη φυσιολογία της συνήχησης (resonance).

Στην Κίνα, μελέτησα επίσης Guo Lin Qigong, σχεδιασμένο για τη θεραπεία καρκινοπαθών, Ba Duan Jin και Heart Qigong.
Το 1990, εξοικειώθηκα με το έργο του Liu Lihong, στο οποίο αμφισβητεί το σύγχρονο TCM ως υποπροϊόν της νεωτερικότητας, κλίνοντας προς τη δυτική ιατρική. Αυτό άλλαξε όχι μόνο την κατανόησή μου για την κινεζική ιατρική, αλλά και τον τρόπο που τη διδάσκω και την εξασκώ.

Για πάνω από 30 χρόνια, η Κίνα ήταν ένα δεύτερο σπίτι για μένα: ένα μέρος όπου θα μπορούσα πάντα να βυθίζομαι σε σκονισμένα παλιά βιβλία στη βιβλιοθήκη του «Πανεπιστημίου Κινέζικης Ιατρικής του Chengdu». Μου άρεσε πολύ να περνάω ώρες και ώρες μελετώντας αρχαίους συγγραφείς που μίλησαν για τη ζωή, πώς αυτή λειτουργεί και πώς ολόκληρο το σύμπαν αντηχεί σε μια ενότητα με ένα βαθύ, άγνωστο και αδύνατο να γνωσθεί κενό.

Πρόσθετες μελέτες

Κατέχω πτυχίο BSc (Acu) από το Kingston University (CICM) και πτυχίο BA (Hons) στην «Κινεζική γλώσσα και ανθρωπολογία» από το SOAS, School of Oriental and African Studies, (University of London), ένα από τα πιο αναγνωρισμένα πανεπιστήμια του κόσμου στον τομέα αυτό.

Διδακτική εμπειρία

Διδάσκω Κινέζικη Ιατρική (θεωρία καθώς και βελονισμό, βότανα και διατροφή) από το 1988, και ως επισκέπτης καθηγητής σε διάφορες Ευρωπαϊκές Σχολές Κινέζικης Ιατρικής, μεταξύ άλλων Κινέζικη Βοτανοθεραπεία στο «London College of Chinese Herbal Medicine» με τον G. Maciocia, M. McIntyre και Mazin Al-Khafaji, Θεωρία και πρακτική βελονισμού στο «Μάθημα εξειδίκευσης για γιατρούς» του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Pavia, στη Σχολή Κινέζικης Ιατρικής «Suwen» στο Milano, στη σχολή NOSTRA, Oslo (Νορβηγία)

Εκδόσεις

Έχω δημοσιεύσει άρθρα σε διάσημα περιοδικά του χώρου και έχω μεταφράσει μέρος βιβλίων από κινέζικα σε αγγλικά. Γράφω πολύ και δημοσιεύω λίγο, καθώς πιστεύω ότι ένα βιβλίο βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη, με συνέπεια το περιεχόμενό του να αλλάζει καθώς αλλάζω και εμβαθύνω την κατανόησή μου.

Μεταξύ αυτών που έχω μεταφράσει, αξίζει να αναφερθεί ο «Τέταρτος κύλινδρος» του βιβλίου του Zheng Qinan (ιδρυτής της Σχολής του Πνεύματος της Φωτιάς) «Yi Li Zhen Quan» και συν-μετάφραση με τον Yaron Seidman, τον ιδρυτή της Σχολής Hunyuan, το κεφάλαιο «Ο επίπονος τρόπος εκμάθησης απλών πραγμάτων» 學 梯 航 “που γράφτηκε από τον Liu Yuan, τον ιδρυτή της Σχολής Huai Xuan και δημοσιεύτηκε στη συλλογή” Huai Xuan “.

Κλινική εμπειρία

Βρίσκομαι στην κλινική πρακτική εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια, τόσο ασκώντας το Βελονισμό, όσο και τη Φαρμακολογία Κινεζικής Ιατρικής (αλλιώς Κινεζική Βοτανοθεραπεία), ειδικεύτηκα κυρίως στον τομέα της γυναικολογίας και ως διατροφολόγος.

Κύριο ενδιαφέρον

Με ενδιαφέρει ο λόγος του «Ming Men School» και έχω διερευνήσει εκτενώς το έργο των Zhao Xiang He, Sun Yi Hui και LI Shi Zhen. Πιστεύω ότι οι διδασκαλίες τους για τα μυστήρια της σύλληψης, της γέννησης και της ζωής, είναι θεμελιώδη για την εκτίμηση της συμβολής της κινεζικής ιατρικής στην υγεία και τη ζωή.

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ / ΔΙΠΛΩΜΑ


Υπογεγραμμένη από την Vita Revelli

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα λάβετε το επίσημο δίπλωμα υπογεγραμμένο από την Vita Revelli.

Στο Δίπλωμα θ’ αναφέρεται η θεματολογία του μαθήματος και οι διδακτικές ώρες.

SHARE IT!