1ο Σεμινάριο Ακαδημίας

Οι Θεωρητικές & οι Πρακτικές Βάσεις

της Ωτικής Νευροτροποποίησης 

Αναλυτικό Πρόγραμμα:

Γενικές πληροφορίες σχετικά με την Νευροτροποποίηση Ωτοβελονισμό

Βασική Ανατομία του εξωτερικού αυτιού

 • Μακροσκοπική Ανατομία
 • Εξωτερικό αυτί: Ωτικό Πτερύγιο και Έξω ακουστικός πόρος
 • Γενική δομή του  ωτικού πτερυγίου
 • Ανατομία της επιφάνειας
 • Πλάγια  Επιφάνεια
 • Μέση Επιφάνεια
 • Μορφολογική εξέταση και σημεία αναφοράς
 • Εμβρυολογικές αναφορές
 • Αγγείωση αρτηριακή, φλεβική, λεμφική
 • Μυς και Ωτικοί σύνδεσμοι
 • Νεύρωση
 • Μικροσκοπική ανατομία
 • Γενική Ιστολογική δομή
 • Υποδοχείς και νευρικές ίνες του ωτικού δέρματος
 • Σημεία και Ωτικές Ζώνες

Ορισμός, κλινική  ταξινόμηση και χαρακτηριστικά του ωτικού σημείου

Επώδυνο Αντανακλαστικό Σημείο στην πίεση (RPPP Reflex Painful Point at Pressure)

Τεστ του Πόνου στην Πίεση( PPT Pressure Pain Test)

Τα εργαλεία και η τεχνική

Αντανακλαστικό Σημείο με την πιο χαμηλή ηλεκτρική αντίσταση( RLERP Reflex Low Electrical Resistance Point)

Λειτουργικό Σημείο με χαμηλή ηλεκτρική αντίσταση (FLERP  Functional Low Electrical  Resistance Point)

Τεστ της Δερμικής Ηλεκτρικής Αντίστασης ( ESRT Electric Skin Resistance Test)

Τα εργαλεία και η τεχνική

Τα τρία Θεραπευτικά Συστήματα της Ωτικής Νευροτροποποίησης

 • Νωτιαίο
 • Πνευμονογαστρικό
 • Τρίδυμο

Evidence Based της Ωτικής Νευροτροποποίησης

 • Κλινικές αποδείξεις της Ωτοθεραπείας- Ωτοβελονισμού, Διαδερμικής διέγερσης του Πνευμονογαστρικού (Transcutaneous –Vagus Nerve Stimulation t-VNS), ωτική Διέγερση του Τριδύμου και άλλες μέθοδοι που χρησιμοποιούν το ωτικό πτερύγιο
 • Απόλυτες και σχετικές Αντενδείξεις στην πρακτική της ΑΝΜ

Περιγραφική και ερμηνευτική ωτική σημειολογία

Πρακτική εξάσκηση (μεταξύ των συμμετεχόντων στο τμήμα και /ή πάνω σε οποιονδήποτε ασθενή)

Η θεραπευτική διέγερση του πτερυγίου του αυτιού

 • Μηχανική δερμο- επιδερμική διέγερση ( μηχανοϋποδοχείς- ελεύθερες νευρικές απολήξεις FNE)

Διέγερση των  Αντανακλαστικών και Λειτουργικών Σημείων

Επεμβατική: Νηματοειδής βελόνες, ημιμόνιμες βελόνες(ASP 1,2mm-1,5mm-2,1mm),  ωτική  μικροαιματοχαισία

Μη Επεμβατική: Ωτικό μασαζ,  σπόροι Βακκάριας SV, μεταλλικά σφαιρίδια MB. Aυτοδιέγερση  εκ μέρους του ασθενούς. ABLAST Auricular Bilateral Alternate Stimulation

 • Ηλεκτρική διέγερση
 • Οι βάσεις της ηλεκτροθεραπείας στην ΑΝΜ
 • Οι ηλεκτροδιεγέρτες της ΑΝΜ
 • Ηλεκτρο- Ωτο –Βελονισμός (ΕΑΑc) και  Ηλεκτρική Διαδερμική Ωτική  Διέγερση (ΑΤΕΝS)
 • Οι ηλεκτρικές παράμετροι της διέγερσης των θεραπευτικών ωτικών συστημάτων: πνευμονογαστρικό- τρίδυμο και νωτιαίο. Τα εργαλεία: ηλεκτρόδιο αιχμής, μαγνητικά ηλεκτρόδια και ωτικά κλιπς
 • Ωτική ηλεκτρική Αυτοδιέγερση.
 • Ωτική διέγερση Laser
 • Οι βάσεις της laserΘεραπείας στην ΑΝΜ
 • Τα laser που χρησιμοποιούνται στην ΑΝΜ
 • Οι παράμετροι της διέγερσης

Να αξιολογηθούν εύκολα και σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα τα θεραπευτικά αποτελέσματα με  την Καρδιακή Μεταβλητότητα (HRV).  (χρήση, επικυρωμένη στη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία, σε tablet και smartphone).  Θεωρητικές  βάσεις  και  κλινική πρακτική.

Πρακτικές Ασκήσεις ( μεταξύ των συμμετεχόντων στο τμήμα και/ή πάνω σε οποιονδήποτε ασθενή)

Γενικές Πληροφορίες:

ΑΘΗΝΑ: Αναμένεται νέα ημερομηνία
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αναμένεται νέα ημερομηνία

Το συγκεκριμένο σεμινάριο διεξάγεται διαδικτυακά λόγω της κατάστασης που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα. Σκοπός μας είναι η εξυπηρέτηση όλων των συναδέλφων, συμπεριλαμβανομένων και όσων βρίσκονται εκτός Αθηνών & Θεσσαλονίκης.

Εφόσον συμπληρωθεί η φόρμα εγγραφής θα σας αποσταλούν αναλυτικά όλες οι πληροφορίες

 • Για να ενημερωθείτε αναλυτικά με τους γενικούς κανόνες τις Ακαδημίας,
  ΠΙΕΣΤΕ ΕΔΩ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΛΩΣΣΑ: ΙΤΑΛΙΚΑ – με μετάφραση στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ|
Η μετάφραση θα γίνει με την επιστημονική υποστήριξη των ιατρών της Ακαδημίας International Academy of Auricular Neuromodulation

ΙΤΜΕ SEMINARS
Διεύθυνση: Μιχαλακοπούλου 145, 11527, Αθήνα
Τηλ: 210 7753822
Fax: 210 7710544
Ε-mail: info@itme-seminaria.gr

TESTIMONIALS
…«Τα σεμινάρια του καθηγητή Giancarlo Bazzoni είναι η πιο πλήρης γνώση σχετικά με τον Ωτοβελονισμό και την πρακτική εφαρμογή του καθώς και την επεξήγηση των διαφορών μεταξύ της γαλλικής και της κινέζικης σχολής. Ο καθηγητής Giancarlo Bazzoni είναι εκπληκτικός δάσκαλος ικανότατος στο να μεταδίδει πρόθυμα όσες περισσότερες πληροφορίες μπορεί θεωρητικά και πρακτικά στον Ωτοβελονισμό. Τα πρωτόκολλα που δίνει πλεονεκτούν πολύ διότι έχουν λίγες βελόνες και είναι πολύ αποτελεσματικά χωρίς να χρειάζονται πολλές επισκέψεις. Τον ευχαριστώ ειλικρινά. Επίσης ευχαριστώ θερμά την συνάδελφο κα Ευφροσύνη Παπακωνσταντίνου για την άψογη μεταφραστική της δεινότητα στον τόσο απαιτητικό ρόλο της στον οποίο έδωσε την ψυχή της.»
Dr. Θάλεια Κριτίδου,
Oδοντίατρος Bελονίστρια, μέλος του διδακτικού προσωπικού της σχολής του Διεθνούς Μετεκπαιδευτικού Κέντρου Βελονισμού Acu Science, συγγραφέας βελονιστικών βιβλίων
…«Για μένα ήταν ίσως το καλύτερο σεμινάριο από τα σεμινάρια Ωτοβελονισμού που παρακολουθώ ανελλιπώς τα τελευταία 20 χρόνια, ιδιαίτερα αυτά της Γαλλικής σχολής. Προσωπικά ο κος Bazzoni ήταν περισσότερο από κάθε άλλον ειλικρινής στο να μεταδώσει τη γνώση και την εμπειρία που ασκεί ο ίδιος»
Dr. Αποστολόπουλος Απόστολος Ιατρός
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πάτρας, Διπλωματούχος Βελονισμού ECPD, Πάτρα
…«Σας δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθήσετε έναν καταξιωμένο, μεθοδικό και πρωτοπόρο επιστήμονα, τον καθηγητή Giancarlo Bazzoni. Η δοτικότητα και η μεταδοτικότητα του, η σαφήνεια και ο επιστημονικός τρόπος ξενάγησης , στην μεθοδολογία της σκέψης του χαρακτήριζαν και θα κάνουν τον καθένα από σας ικανό να εφαρμόσει άμεσα τις διδαχές του και θα ανακαλύψετε πόσο αποτελεσματικές είναι»…
Dr. Παπακωνσταντίνου Ευφροσύνη
Ολιστικός Παθολόγος, ομοιοπαθητικός βελονίστρια, πρώην πρόεδρος επιστημονικής επιτροπής της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Βελονισμού, Αθήνα
…«Τα σεμινάρια του καθηγητή Giancarlo Bazzoni αποτελεί το αρτιότερο και πιο ολοκληρωμένο σύστημα ωτοδιάγνωσης και Ωτοβελονισμού που έχω παρακολουθήσει. Πραγματικά, αν και ασχολούμαι χρόνια με τον Ωτοβελονισμό αισθάνομαι ότι πλέον έχω ξεκαθαρίσει με σαφήνεια, ακρίβεια και απλότητα όλες τις πτυχές της ωτοδιαγνωστικής και ωτοθεραπείας. Θέλω να ευχαριστήσω τη Grazia και το Στέλιο για την προσπάθεια που έκαναν και για την άρτια οργάνωση των σεμιναρίων και προσωπικά τον κύριο καθηγητή για την προσφορά του προς εμάς μα και προς τους Έλληνες ασθενείς, μέσω των δεξιοτήτων που μας διδάσκει. Συστήνω το σεμινάριο ανεπιφύλακτα σε κάθε συνάδελφο, νεότερο μα και έμπειρο, μια που η γνώση την οποία προσφέρει είναι πραγματικά ανεκτίμητη!
Ενθυμούμενος τη φράση που λέγεται ως εξής : «Δάσκαλος είναι όχι εκείνος που έχει γύρω του πολλούς μαθητές, μα εκείνος που μπορεί να έχει γύρω του πολλούς δασκάλους», θέλω να πω άλλη μια φορά «Σ’ ευχαριστώ Δάσκαλε!»

Dr. Θεόδωρος Γκατζούνης
Ιατρός MD, Εκπαιδευθείς στη Φυσική και Ιατρική Αποκατάσταση στο Βελονισμό και Ωτοβελονισμό
… Ο Νίκος Καζατζακης έγραψε: «ο άνθρωπος όταν νιώθει πόνο είναι ζωντανός. Αλλά όταν νιώθει τον πόνο του αλλου, τότε ναι είναι άνθρωπος». Αυτό σε όλους εμάς τους γιατρούς που ασχολούμαστε με τον πόνο, πρέπει να λέει πολλά. Να κάνουμε την ζωή αυτών που υποφέρουν καλύτερη και να στεκόμαστε δίπλα τους με κατανόηση και συμπόνια. Μέσα από την μακροχρόνια πορεία μου στην αντιμετώπιση του χρόνιου καλοήθους πόνου, συνειδητοποίησα ότι το σώμα με την ψυχή συμπορεύονται. Η απόκτηση τεχνικών που να στοχεύουν στην ρύθμιση και των δυο αυτών παραμέτρων αναβαθμίζει το θεραπευτικό αποτέλεσμα. Ο ωτοβελονισμος είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα μιας τέτοιας θεραπείας. Αν λάβει κανεις υπόψη του την άμεση δράση, την έλλειψη παρενεργειών και το χαμηλό κόστος, τον καθιστά ένα ασφαλές όπλο για την ρύθμιση πολλών διαταραχών!!!! Ο Dr. Bazzoni στα μαθήματα επισήμανε ότι αυτά που διδάσκονται σήμερα είναι η πρακτική του τώρα. Αυτό σημαίνει ότι η ερευνα προχωράει , η επιστήμη εξελίσσεται και η σπουδή συνεχίζεται !!! Στα χέρια εκπαιδευμένων γιατρών ο ωτοβελονισμος μπορεί να αποβεί εξαιρετικά ωφέλιμη τεχνική ως μόνο θεραπεία ή συμπληρωματικά με οποιαδήποτε άλλη αγωγή.

Dr. Σκουτέλη Έλιαν
Ιατρός Αναισθησιολόγος – Αλγολόγος
Απόφοιτος Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

…«Όταν πληροφορήθηκα για τα σεμινάρια ωτοβελονισμού του Dr. Giancarlo Bazzoni, ομολογώ ότι δεν μπορούσα να φανταστώ το πόσο θα επηρέαζαν τον επαγγελματικό μου προσανατολισμό και κατ’ επέκτασιν την καριέρα μου. Αποφάσισα να τα παρακολουθήσω πιστεύοντας ότι θα είχα απλώς μία πρώτη επαφή με μία ενδιαφέρουσα θεραπευτική μέθοδο.

Η πραγματικότητα με διέψευσε τελείως. Δεν ήταν απλώς μία πρώτη γνωριμία. Ξεκινάς στην κυριολεξία από το μηδέν και όταν ολοκληρώσεις τον κύκλο των σεμιναρίων, δικαιούσαι να ονομάζεσαι ωτοβελονιστής. Ο Dr. Bazzoni είναι εξαιρετικός και δεν τσιγκουνεύεται καθόλου την γνώση του αλλά και την τεράστια εμπειρία του.

Προσωπικά, πρόσθεσα ένα πολύ ισχυρό όπλο στη φαρέτρα μου για να μπορώ να λειτουργώ πολυμέτωπα και συνδυαστικά, για το καλό των πελατών μου. Ενώ πριν αντιμετώπιζα τα προβλήματα των ασθενών μου μόνο μέσω της ομοιοπαθητικής και της διατροφής, πλέον, η προσέγγισή μου περιλαμβάνει και την τεράστια δύναμη του βελονισμού. 

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στη Grazia, τον Στέλιο αλλά και όλη την ομάδα της ΙΤΜΕ που φέρνουν κυριολεκτικά στην πόρτα μας, όλους αυτούς τους καταξιωμένους και πολύ δυσπρόσιτους υπό άλλες συνθήκες, εκπαιδευτές και μας δίνουν τη δυνατότητα να αναβαθμιζόμαστε συνεχώς ως επιστήμονες και θεραπευτές.»

ΝΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΩΤΙΚΗΣ ΝΕΥΡΟΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ - ΩΤΟΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ Dr Bazzoni / ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Όλα τα πεδία με τον αστερίσκο (*) είναι απαραίτητα

Μετά τη συμπλήρωση της Φόρμας Ενδιαφέροντος, θα σας αποσταλούν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την Εγγραφή σας.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ/Α:

“Τα στοιχεία που δηλώνω στην παραπάνω εγγραφή επιθυμώ να χρησιμοποιούνται από δω και στο εξής, στο μέτρο που κρίνεται απολύτως αναγκαίο για την καταχώρηση μου ως νέου πελάτη καθώς και για την αποστολή ενημερωτικών newsletters για τα επικείμενα σεμινάρια που διοργανώνει η εταιρεία.”

Η έγκρισή σας θεωρείται απαραίτητη, με βάση τη νέα νομοθεσία για προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR).
Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες που αφορούν την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων.

Anti-spam question: παρακαλούμε συμπληρώστε αυτό το πεδίο για λόγους ασφαλείας