2η ΕΝΟΤΗΤΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ

Το βασικό μάθημα της Τετάρτης είναι κοινό για όλες τις ενότητες μαθημάτων
Για να δείτε το πρόγραμμα, ΠΙΕΣΤΕ ΕΔΩ

ΠΕΜΠΤΗ

Ωτική Νευροτροποποίηση στην απάντηση στο στρες, στο άγχος, στη διαταραχή της διάθεσης και του ύπνου.
Ολοκληρωμένη θεραπεία των κύριων ψυχοσυναισθηματικών διαταραχών

Ψυχοφυσιολογία της απάντησης στο στρες. Οξύ και χρόνιο στρες, εύστρες και distress. Συσχέτιση μεταξύ Ωτικής Νευροτροποποίησης και Πολυπνευμονογαστρικής Θεωρίας του S. Porges. Λειτουργικά σημεία του τρίδυμο-πνευμονογαστρικού συστήματος και γενικά θεραπευτικά σχήματα ρύθμισης συμπαθητικού-παρασυμπαθητικού, αγχολυτικά, αντικαταθλιπτικά, νευροτροποποίησης της απάντησης στο στρες και ρύθμισης του ύπνου.
Το Διάγραμμα του Είναι: ένα καινοτόμο όργανο για την παρακολούθηση του ασθενούς.
Η HRV (Heart Rate Variability) (Καρδιακή Μεταβλητότητα) ως δείκτης λειτουργίας του ΑΝΣ.
Γρήγορη εκτίμηση του στρες, άγχους και κατάθλιψης: DASS21, STAI Y 1-2.
Κατασκευή του θεραπευτικού πρωτοκόλλου στις πιο κοινές ψυχοσυναισθηματικές διαταραχές και τις διαταραχές του ύπνου.
Παρουσίαση κλινικών περιστατικών και πρακτική κλινική στους ασθενείς.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ωτική Νευροτροποποίηση (ΩΝΤ) στην απεξάρτηση από τον καπνό και άλλες ουσίες.
(ΩΝΤ και εξαρτήσεις)

Ωτικός ερεθισμός στις εξαρτήσεις και διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία.
Από το Nogier στη μέθοδο Acudetox (NADA).
Εξαρτήσεις και απάντηση στο στρες:
εγρήγορση υπερεγρήγορση και υποεγρήγορση.
Η Ωτική Νευροτροποποίηση στους ψυχο-νευροβιολογικούς μηχανισμούς των εξαρτήσεων.
ΩΝΤ και απεξάρτηση από το κάπνισμα:
ένα ολοκληρωμένο μοντέλο παρακολούθηση του καπνιστή ασθενούς:
Test Fagerström, Test του Mondor, DASS21, αυτομέτρηση της HRV
Τεχνικές αυτοενεργοποίησης και ΩΝΤ “Test του Zuffante”
Ωτικά σημεία και περιοχές.
Ηλεκτρικός ωτικός ερεθισμός.
Αυτοθεραπεία συνεχιζόμενη στο χρόνο.
Θεραπευτικά σχήματα: μία λογική επιλογή κατευθυνόμενη από ένα αλγόριθμο.
Θεραπευτικά πρωτόκολλα και διαχείριση του ασθενούς.
Παρουσίαση κλινικών περιστατικών και πρακτική κλινική στους ασθενείς.

ΣΑΒΒΑΤΟ

Ωτική Νευροτροποποίηση (ΩΝΤ) στις διαταραχές του γυναικείου και αντρικού γεννητικού συστήματος.

Αποδείξεις στη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία.
Η ωτική αντιπροσώπευση του άλγους ξεκινώντας από τα σπλάχνα του αντρικού και γυναικείου γεννητικού συστήματος.
Γενικά θεραπευτικά σχήματα ρύθμισης συμπαθητικού-παρασυμπαθητικού, αναλγησίας, αντιφλεγμονώδεις, ψυχικά, νευροενδοκρινικά.
Οι διαταραχές του εμμηνορρυσιακού κύκλου: δυσμηνόρροια και αμηνόρροια.
Χρόνιο πυελικό άλγος γεννητικής προέλευσης.
Διαταραχές κλιμακτηρίου.
Ψυχο-λειτουργικές διαταραχές της αντρικής και γυναικείας σεξουαλικής σφαίρας.
Διαταραχές της κύησης και της λοχείας:
υπερέμεση κυήσεως και διαταραχές γαλουχίας. Αγχολυτική και αναλγητική δράση κατά τη διάρκεια του τοκετού.
Παρουσίαση κλινικών περιστατικών και πρακτική κλινική στους ασθενείς.

ΑΘΗΝΑ
ΙΤΜΕ Σεμινάρια
Μιχαλακοπούλου 145

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Θα σας ενημερώσουμε σύντομα για τον ακριβή τόπο διεξαγωγής.

ΑΘΗΝΑ: 8-9-10-11 MAIOY 2019
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 26-27-28-29 IOYNIOY 2019

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται :

Τετάρτη
(έναρξη μαθήματος : 17:00 – λήξη μαθήματος : 21:00)
Πέμπτη
(έναρξη μαθήματος : 10:00 – λήξη μαθήματος : 20:00)
Παρασκευή
(έναρξη μαθήματος : 10:00 – λήξη μαθήματος :20:00)
Σαββάτο
(έναρξη μαθήματος : 09:00 – λήξη μαθήματος :16:30) (Αθήνα)
(έναρξη μαθήματος : 9:00 – λήξη μαθήματος :15:30) (Θεσσαλονίκη)

Για τυχόν αλλαγές στα ωράρια μαθημάτων, θα ενημερώνεστε έγκαιρα από την εταιρεία

Εφόσον συμπληρωθεί η φόρμα εγγραφής θα σας αποσταλούν αναλυτικά όλες οι πληροφορίες
Η Ακαδημία International Academy of Auricular Neuromodulation έχει το δικαίωμα εφόσον δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετοχών να προχωρήσει στην ακύρωση του σεμιναρίου και ανακοίνωση νέας ημερομηνίας. Στην περίπτωση αυτή, επιστρέφεται το ποσό της συμμετοχής που έχει κατατεθεί.
Σε περίπτωση απουσίας, καλό θα είναι να μας ενημερώνετε το συντομότερο δυνατόν. Σε αυτή την περίπτωση έχετε τη δυνατότητα συμπλήρωσης του στον επόμενο κύκλο μαθημάτων για να μπορέσετε να συμπληρώσετε τις απαιτούμενες διδακτικές ώρες.
Εφόσον ο ενδιαφερόμενος ακυρώσει τη συμμετοχή του το ποσό που έχει ήδη καταβάλλει δεν επιστρέφεται, αλλά μεταφέρεται στο επόμενο σεμινάριο που διοργανώνει η Ακαδημία.
Θα παρακαλούσαμε επίσης να :
μη γίνεται χρήση κάμερας ή μαγνητοφώνου
έχετε το κινητό σας τηλέφωνο απενεργοποιημένο ή σε αθόρυβη λειτουργία κατά τη διάρκεια του μαθήματος
είστε συνεπείς στις ώρες προσέλευσης και στις ώρες των διαλειμμάτων
ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΛΩΣΣΑ: ΙΤΑΛΙΚΑ – με μετάφραση στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ|
Η μετάφραση θα γίνει με την επιστημονική υποστήριξη των ιατρών της Ακαδημίας International Academy of Auricular Neuromodulation
Οι συνολικές διδακτικές ώρες για να ολοκληρωθεί η μέθοδος για τους Ιατρούς είναι τουλάχιστον 100, ενώ για τους Φυσικοθεραπευτές 56.

ΙΤΜΕ SEMINARS
Διεύθυνση: Μιχαλακοπούλου 145, 11527, Αθήνα
Τηλ: 210 7753822
Fax: 210 7710544
Ε-mail: info@itme-seminaria.gr

ΜΕΝΟΥ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ

TESTIMONIALS
…«Τα σεμινάρια του καθηγητή Giancarlo Bazzoni είναι η πιο πλήρης γνώση σχετικά με τον Ωτοβελονισμό και την πρακτική εφαρμογή του καθώς και την επεξήγηση των διαφορών μεταξύ της γαλλικής και της κινέζικης σχολής. Ο καθηγητής Giancarlo Bazzoni είναι εκπληκτικός δάσκαλος ικανότατος στο να μεταδίδει πρόθυμα όσες περισσότερες πληροφορίες μπορεί θεωρητικά και πρακτικά στον Ωτοβελονισμό. Τα πρωτόκολλα που δίνει πλεονεκτούν πολύ διότι έχουν λίγες βελόνες και είναι πολύ αποτελεσματικά χωρίς να χρειάζονται πολλές επισκέψεις. Τον ευχαριστώ ειλικρινά. Επίσης ευχαριστώ θερμά την συνάδελφο κα Ευφροσύνη Παπακωνσταντίνου για την άψογη μεταφραστική της δεινότητα στον τόσο απαιτητικό ρόλο της στον οποίο έδωσε την ψυχή της.»
Dr. Θάλεια Κριτίδου,
Oδοντίατρος Bελονίστρια, μέλος του διδακτικού προσωπικού της σχολής του Διεθνούς Μετεκπαιδευτικού Κέντρου Βελονισμού Acu Science, συγγραφέας βελονιστικών βιβλίων
…«Για μένα ήταν ίσως το καλύτερο σεμινάριο από τα σεμινάρια Ωτοβελονισμού που παρακολουθώ ανελλιπώς τα τελευταία 20 χρόνια, ιδιαίτερα αυτά της Γαλλικής σχολής. Προσωπικά ο κος Bazzoni ήταν περισσότερο από κάθε άλλον ειλικρινής στο να μεταδώσει τη γνώση και την εμπειρία που ασκεί ο ίδιος»
Dr. Αποστολόπουλος Απόστολος Ιατρός
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πάτρας, Διπλωματούχος Βελονισμού ECPD, Πάτρα
…«Σας δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθήσετε έναν καταξιωμένο, μεθοδικό και πρωτοπόρο επιστήμονα, τον καθηγητή Giancarlo Bazzoni. Η δοτικότητα και η μεταδοτικότητα του, η σαφήνεια και ο επιστημονικός τρόπος ξενάγησης , στην μεθοδολογία της σκέψης του χαρακτήριζαν και θα κάνουν τον καθένα από σας ικανό να εφαρμόσει άμεσα τις διδαχές του και θα ανακαλύψετε πόσο αποτελεσματικές είναι»…
Dr. Παπακωνσταντίνου Ευφροσύνη
Ολιστικός Παθολόγος, ομοιοπαθητικός βελονίστρια, πρώην πρόεδρος επιστημονικής επιτροπής της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Βελονισμού, Αθήνα
…«Τα σεμινάρια του καθηγητή Giancarlo Bazzoni αποτελεί το αρτιότερο και πιο ολοκληρωμένο σύστημα ωτοδιάγνωσης και Ωτοβελονισμού που έχω παρακολουθήσει. Πραγματικά, αν και ασχολούμαι χρόνια με τον Ωτοβελονισμό αισθάνομαι ότι πλέον έχω ξεκαθαρίσει με σαφήνεια, ακρίβεια και απλότητα όλες τις πτυχές της ωτοδιαγνωστικής και ωτοθεραπείας. Θέλω να ευχαριστήσω τη Grazia και το Στέλιο για την προσπάθεια που έκαναν και για την άρτια οργάνωση των σεμιναρίων και προσωπικά τον κύριο καθηγητή για την προσφορά του προς εμάς μα και προς τους Έλληνες ασθενείς, μέσω των δεξιοτήτων που μας διδάσκει. Συστήνω το σεμινάριο ανεπιφύλακτα σε κάθε συνάδελφο, νεότερο μα και έμπειρο, μια που η γνώση την οποία προσφέρει είναι πραγματικά ανεκτίμητη!
Ενθυμούμενος τη φράση που λέγεται ως εξής : «Δάσκαλος είναι όχι εκείνος που έχει γύρω του πολλούς μαθητές, μα εκείνος που μπορεί να έχει γύρω του πολλούς δασκάλους», θέλω να πω άλλη μια φορά «Σ’ ευχαριστώ Δάσκαλε!»

Dr. Θεόδωρος Γκατζούνης
Ιατρός MD, Εκπαιδευθείς στη Φυσική και Ιατρική Αποκατάσταση στο Βελονισμό και Ωτοβελονισμό
… Ο Νίκος Καζατζακης έγραψε: «ο άνθρωπος όταν νιώθει πόνο είναι ζωντανός. Αλλά όταν νιώθει τον πόνο του αλλου, τότε ναι είναι άνθρωπος». Αυτό σε όλους εμάς τους γιατρούς που ασχολούμαστε με τον πόνο, πρέπει να λέει πολλά. Να κάνουμε την ζωή αυτών που υποφέρουν καλύτερη και να στεκόμαστε δίπλα τους με κατανόηση και συμπόνια. Μέσα από την μακροχρόνια πορεία μου στην αντιμετώπιση του χρόνιου καλοήθους πόνου, συνειδητοποίησα ότι το σώμα με την ψυχή συμπορεύονται. Η απόκτηση τεχνικών που να στοχεύουν στην ρύθμιση και των δυο αυτών παραμέτρων αναβαθμίζει το θεραπευτικό αποτέλεσμα. Ο ωτοβελονισμος είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα μιας τέτοιας θεραπείας. Αν λάβει κανεις υπόψη του την άμεση δράση, την έλλειψη παρενεργειών και το χαμηλό κόστος, τον καθιστά ένα ασφαλές όπλο για την ρύθμιση πολλών διαταραχών!!!! Ο Dr. Bazzoni στα μαθήματα επισήμανε ότι αυτά που διδάσκονται σήμερα είναι η πρακτική του τώρα. Αυτό σημαίνει ότι η ερευνα προχωράει , η επιστήμη εξελίσσεται και η σπουδή συνεχίζεται !!! Στα χέρια εκπαιδευμένων γιατρών ο ωτοβελονισμος μπορεί να αποβεί εξαιρετικά ωφέλιμη τεχνική ως μόνο θεραπεία ή συμπληρωματικά με οποιαδήποτε άλλη αγωγή.

Dr. Σκουτέλη Έλιαν
Ιατρός Αναισθησιολόγος – Αλγολόγος
Απόφοιτος Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

…«Όταν πληροφορήθηκα για τα σεμινάρια ωτοβελονισμού του Dr. Giancarlo Bazzoni, ομολογώ ότι δεν μπορούσα να φανταστώ το πόσο θα επηρέαζαν τον επαγγελματικό μου προσανατολισμό και κατ’ επέκτασιν την καριέρα μου. Αποφάσισα να τα παρακολουθήσω πιστεύοντας ότι θα είχα απλώς μία πρώτη επαφή με μία ενδιαφέρουσα θεραπευτική μέθοδο.

Η πραγματικότητα με διέψευσε τελείως. Δεν ήταν απλώς μία πρώτη γνωριμία. Ξεκινάς στην κυριολεξία από το μηδέν και όταν ολοκληρώσεις τον κύκλο των σεμιναρίων, δικαιούσαι να ονομάζεσαι ωτοβελονιστής. Ο Dr. Bazzoni είναι εξαιρετικός και δεν τσιγκουνεύεται καθόλου την γνώση του αλλά και την τεράστια εμπειρία του.

Προσωπικά, πρόσθεσα ένα πολύ ισχυρό όπλο στη φαρέτρα μου για να μπορώ να λειτουργώ πολυμέτωπα και συνδυαστικά, για το καλό των πελατών μου. Ενώ πριν αντιμετώπιζα τα προβλήματα των ασθενών μου μόνο μέσω της ομοιοπαθητικής και της διατροφής, πλέον, η προσέγγισή μου περιλαμβάνει και την τεράστια δύναμη του βελονισμού. 

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στη Grazia, τον Στέλιο αλλά και όλη την ομάδα της ΙΤΜΕ που φέρνουν κυριολεκτικά στην πόρτα μας, όλους αυτούς τους καταξιωμένους και πολύ δυσπρόσιτους υπό άλλες συνθήκες, εκπαιδευτές και μας δίνουν τη δυνατότητα να αναβαθμιζόμαστε συνεχώς ως επιστήμονες και θεραπευτές.»

ΝΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΩΤΙΚΗΣ ΝΕΥΡΟΤΡΟΠΟΙΗΣΗΣ - ΩΤΟΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ Dr Bazzoni / ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Όλα τα πεδία με τον αστερίσκο (*) είναι απαραίτητα

Μετά τη συμπλήρωση της Φόρμας Ενδιαφέροντος, θα σας αποσταλούν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την Εγγραφή σας.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ/Α:

1η ΕΝΟΤΗΤΑ:


2η ΕΝΟΤΗΤΑ:


3η ΕΝΟΤΗΤΑ:


4η ΕΝΟΤΗΤΑ:


“Τα στοιχεία που δηλώνω στην παραπάνω εγγραφή επιθυμώ να χρησιμοποιούνται από δω και στο εξής, στο μέτρο που κρίνεται απολύτως αναγκαίο για την καταχώρηση μου ως νέου πελάτη καθώς και για την αποστολή ενημερωτικών newsletters για τα επικείμενα σεμινάρια που διοργανώνει η εταιρεία.”

Η έγκρισή σας θεωρείται απαραίτητη, με βάση τη νέα νομοθεσία για προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR).
Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες που αφορούν την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων.

Anti-spam question: παρακαλούμε συμπληρώστε αυτό το πεδίο για λόγους ασφαλείας