ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ & ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ,

Σαν γιατροί είναι χρέος μας να ενδιαφερόμαστε πάντα για την διατήρηση της υγείας του ασθενή διότι είναι το πολυτιμότερο αγαθό που έχουμε. Από την άλλη σαν αισθητικοί γιατροί, από τη δική μου προσωπική οπτική, πρέπει να προσπαθούμε για ένα αισθητικό αποτέλεσμα που δεν αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά του κάθε ανθρώπου που έρχεται στο
ιατρείο μας.

Αντιθέτως πρέπει να διατηρούμε την διαφορετικότητα του καθενός και να βελτιώνουμε την εικόνα του με όσο το δυνατό ένα φυσικό αποτέλεσμα. Ο στόχος λοιπόν του σεμιναρίου είναι να αναλύσουμε το θεωρητικό και πρακτικό κομμάτι αυτής της υπέροχης τεχνικής που λέγεται μεσοθεραπεία, να σας ενημερώσω για τις δυνατότητες αυτής της θεραπείας και για τα
αποτελέσματα της που δεν είναι λιγότερο ικανοποιητικά από τις άλλες μεθόδους της αισθητικής και αναλγητικής ιατρικής.

Η μεσοθεραπεια είναι μια θεραπευτική τεχνική η οποία πραγματοποιείται με την υποδόρια έγχυση μικρών ποσοτήτων κατάλληλων δραστικών ουσιών σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος ανάλογα με την κατάσταση την οποία επιθυμούμε να θεραπεύσουμε.
Οι νυγμοί μπορούν να αφορούν είτε την επιδερμική προβολή ενός οργάνου ή τμήματος αυτού, που αποτελεί θέση κάποιας παθολογικής κατάστασης, είτε σημεία του βελονισμού.

O τρόπος και τα σημεία πραγματοποίησης των νυγμών έχουν σαν πρότυπο τον μηχανισμό αυτοίασης του οργανισμού, παρόμοιο με τον μηχανισμό δράσης του βελονισμού.
Ένα σημαντικό πλεονέκτημα αυτής της τεχνικής είναι η χρήση κατάλληλων δραστικών ουσιών για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της μεσοθεραπείας είναι πως μπορούμε να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, τόσο στην αισθητική όσο και στην αναλγητική ιατρική, χρησιμοποιώντας ελάχιστες ποσότητες φαρμάκου, το οποίο διαχέεται από το σημείο του νυγμού όπου παραμένουν και δρούν τοπικά πολύ περισσότερο χρόνο με λιγότερες παρενέργειες συγκριτικά με άλλες θεραπευτικές μεθόδους.

Η μεσοθεραπεία είναι μία θεραπευτική τεχνική η οποία πρέπει να πραγματοποιείται αποκλειστικά από απόφοιτους της ιατρικής σχολής διότι προϋποθέτει μια σωστή διάγνωση, μια κλινική εκτίμηση για την επιλογή της συγκεκριμένης τεχνικής αντί για θεραπείες της κλασικής ιατρικής και φυσικά διότι γίνεται ενέσιμη χορήγηση φαρμακευτικών ουσιών, με πιθανές αλλεργικές αντιδράσεις ή παρενέργειες, τις οποίες μόνο ένας γιατρός μπορεί να γνωρίζει και να αντιμετωπίσει σωστά.

Είναι μια θεραπευτική μέθοδος η οποία αν εφαρμοστεί σωστά και με σωστά κριτήρια, μπορεί να προσφέρει μία εναλλακτική πολύ αποτελεσματική και υγιεινή λύση σε πολλές δυσάρεστες καταστάσεις που μπορεί να αφορούν τόσο το αισθητικό όσο και το αναλγητικό κομμάτι της
ιατρικής. Είναι σχετικά ανώδυνη και ελάχιστα επεμβατική μέθοδος
και οι δραστικές ουσίες είναι όσο το δυνατόν λιγότερο
βλαβερές για τον οργανισμό.

Τα Σεμινάρια απευθύνονται αποκλειστικά σε Ιατρούς
με την Dr. Δήμητρα Λ. Κιλτζανίδη
Πανεπιστήμιο “La Sapienza” Ρώμη-Ιταλία
Αισθητικής Ιατρικής & Ευεξίας

Θεσσαλονίκη:
Αναμένεται ανακοίνωση ημερομηνίας
Ωρολόγιο Πρόγραμμα: 10:00-16:00 / ημέρα

Το σεμινάριο της Μεσοθεραπείας έχει ως στόχο την λεπτομερή ενημέρωση των ιατρών στον τομέα της αισθητικής ιατρικής, για τις σύγχρονες και διαπιστευμένες τεχνικές προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αισθητικές  ατέλειες και να καθυστερήσει η εμφάνισή τους.

Σε μια δύσκολη εποχή που όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται προς τους αισθητικούς ιατρούς, επειδή επιθυμούν να βελτιώσουν την εξωτερική τους εμφάνιση και το σώμα τους, το σεμινάριο αυτό στοχεύει στο να προσφέρει στους συμμετέχοντες γιατρούς  μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για την μέθοδο που λέγεται μεσοθεραπεία, για τον τρόπο εφαρμογής της, για τις ενδείξεις-αντενδείξεις και για τα αποτελέσματα της σε ότι αφορά τον αισθητικό τομέα της ιατρικής.

Επίσης,  είναι σημαντικό να γίνουν κατανοητοί οι μηχανισμοί δράσης των βλαβερών παραγόντων, που προκαλούν τα αισθητικά προβλήματα, ώστε  ο θεράπων ιατρός να είναι σε θέση να αναγνωρίσει το πρόβλημα και να εφαρμόσει σωστά την μεσοθεραπεία,  όχι μόνο για την αντιμετώπιση των ατελειών αλλά και για την πρόληψη και επιβράδυνση της εμφάνισής τους.

Επιπλέον θα εξηγηθεί τι είναι το mesotherapy taping και πώς ακριβώς εφαρμόζεται αυτή η επαναστατική μέθοδος αισθητικής και αναλγητικής ιατρικής, τόσο στην θεωρία όσο και στην πράξη.

Το mesotherapy taping είναι μια καινούρια μέθοδος αντιγήρανσης και καταπολέμησης της κυτταρίτιδας καθώς και μία μέθοδος ενίσχυσης της αναλγητικής μεσοθεραπείας.

Η τεχνική αυτή αποτελείται από δύο μέρη, την κλασική μεσοθεραπεία κατά την οποία ο γιατρός εγχέει μικρές ποσότητες δραστικών ουσιών στον υποδόριο ιστό της περιοχής του σώματος που επιθυμεί, και την κινησιοεπίδεση, κατά την οποία στις περιοχές όπου έχει πραγματοποιηθεί η μεσοθεραπεία, τοποθετούνται ειδικές αυτοκόλλητες ταινίες.

Το μυστικό της επιτυχίας αυτής της μεθόδου βρίσκεται στην ιδιότητα της τεχνικής να εντείνει τα οφέλη των μικροεγχύσεων μέχρι και για 72 ώρες από την συνεδρία, κάνοντας ένα ήπιο μασάζ στο δέρμα κι απελευθερώνοντάς το από τις τοξίνες.

Είναι μία εύκολη και γρήγορη τεχνική με τα αποτελέσματά της να είναι εμφανή από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες. Ο ασθενής μπορεί να συνεχίσει την καθημερινή του ζωή χωρίς κανένα περιορισμό εφόσον είναι μια μη επεμβατική και μη χειρουργική μέθοδος.

 1. Τι είναι η “μεσοθεραπεία”
  Ιστορικά στοιχεία
  Ανατομία του δέρματος
  Θεμελιώδεις τεχνικές της μεσοθεραπείας
 2. Μηχανισμός δράσης
 3. Υλικά και όργανα
 4. Φαρμακευτικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στη μεσοθεραπεία
 5. Ενδείξεις – αντενδείξεις – Επιπλοκές
 6. Συνεδρίες
 7. Μεσοθεραπεία anti-aging
  Ενδοδερμική χορήγηση ουσιών
  Τεχνική εφαρμογής
 8. Γήρανση του δέρματος
  Χρονογήρανση/Φωτογήρανση
  Ενδογενείς/Εξωγενείς παράγοντες γήρανσης
  Ιατρική αξιολόγηση του προσώπου
  Ταξινόμηση των ρυτίδων
 9. Κυτταρίτιδα (EFP: Edematous Fibrosclerotic Panniculopathy)
  Αίτια
  Παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνισή της
  Ιστοπαθολογία
  Στάδια κυτταρίτιδας
  Στοχευμένη σωματική εξέταση
  Ψευδής κυτταρίτιδα
 10. Τριχολογία
 11. Συνδυαστικές θεραπείες στην αισθητική ιατρική (mesotherapy taping, cupping therapy, needling, wellness sfere)
 12. Η μεσοθεραπεία στην αναλγητική ιατρική
  Ενδείξεις/Αντενδείξεις
  Φαρμακευτικές ουσίες
 13. Τι είναι η κινησιοεπίδεση (kinesio taping)
  Μηχανισμός δράσης
  Ενδείξεις/Αντενδείξεις/ Συνεδρίες
 14. 14.Πρακτική εφαρμογή

*Με τη λήξη του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης υπογεγραμμένη από την καθηγήτρια
Τόπος διεξαγωγής:
Θεσσαλονίκη: 
Θα ενημερωθείτε με τον τόπο διεξαγωγής εγκαίρως

Εφόσον συμπληρωθεί η φόρμα ενδιαφέροντος, θα λάβετε αναλυτικά στο mail σας όλες τις πληροφορίες (κόστος, διαδικασία εγγραφής κτλ).

Αισθητική Μεσοθεραπεία & Θεραπεία Πόνου/ ΕΓΓΡΑΦΗ

Όλα τα πεδία με τον αστερίσκο (*) είναι απαραίτητα

“Τα στοιχεία που δηλώνω στην παραπάνω εγγραφή επιθυμώ να χρησιμοποιούνται από δω και στο εξής, στο μέτρο που κρίνεται απολύτως αναγκαίο για την καταχώρηση μου ως νέου πελάτη καθώς και για την αποστολή ενημερωτικών newsletters για τα επικείμενα σεμινάρια που διοργανώνει η εταιρεία.”

Η έγκρισή σας θεωρείται απαραίτητη, με βάση τη νέα νομοθεσία για προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR).
Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες που αφορούν την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων.

Anti-spam question: παρακαλούμε συμπληρώστε αυτό το πεδίο για λόγους ασφαλείας


Διαδικασία εγγραφής Γενικές Πληροφορίες Γενικοί Κανόνες Επικοινωνία