Επιστολή της Dr Radha Thambirajah για τη ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ (5 ELEMENTS)

dr-radhaΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ – Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

  • Πώς μπορεί να ρυθμιστεί με τρόπο φυσικό η “Φωτιά” σε ένα υπερδραστήριο παιδί;
  • Γιατί χάνω την ψυχραιμία μου και εκνευρίζομαι όταν είμαι κουρασμένος;
  • Γιατί ισχύει ότι οι διατροφικές συνήθειες μπορούν να επηρεάσουν την γονιμότητα;
  • Τι μπορώ να κάνω αν η ικανότητα συγκέντρωσης και μνήμης έχουν μειωθεί τον τελευταίο καιρό;

Έχετε κάνει ποτέ στον εαυτό σας αυτές τις ερωτήσεις αλλά και περισσότερες; Θα ήταν υπέροχο αν κάποιος μπορούσε να βρει απαντήσεις σε πολλούς γρίφους όπως αυτοί, και στην πραγματικότητα, αν ήταν ικανός να τα διορθώσει απλά με λίγες βελόνες! Ευχηθηκες ποτέ να μπορείς να κατανοήσεις τα συμπτώματα της αφύπνισης και αποτοξίνωσης; Και ακόμα πιο σημαντικό, θα ήθελες να αποκτήσεις την ικανότητα να θεραπεύεις αυτά τα συμπτώματα άμεσα και αποτελεσματικά;

ΤΟΤΕ ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Τα πέντε στοιχεία θεωρούνται ότι είναι το Βασικό Υλικό, το οποίο συνιστά τον Υλικό Κόσμο. Έχουν μεταξύ τους μια σχέση αλληλεξάρτησης (όπως το Νερό είναι απαραίτητο για το Ξύλο). Αυτά τα Πέντε Στοιχεία αντιπροσωπεύουν στο σώμα και το πνεύμα μας, την φυσιολογία τους και την παθολογία τους. Κατανοώντας τις αντιστοιχίες των Πέντε Στοιχείων στη φύση και των παράλληλών τους στο εσωτερικό μας θα έχουμε μια εξαιρετική επίγνωση της φύσης των εσωτερικών μας οργάνων και των τάσεών τους.

Το σώμα και το πνεύμα μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Παρά το γεγονός ότι λειτουργούν όπως μια μηχανή, δεν είναι στην πραγματικότητα μια μηχανή. Υπάρχει ένας ΤΡΟΠΟΣ που επιδρούν οι ενέργειες σε αυτά τα όργανα και τις λειτουργίες τους – όπως ακριβώς υπάρχει ένας ΤΡΟΠΟΣ που η ενέργεια επιδρά στη Φύση. Όταν καταφέρουμε να το κατανοήσουμε αυτό, μπορούμε να καταλάβουμε πότε τα όργανα ακολουθούν το λάθος ΤΡΟΠΟ.

Ο κύκλος σεμιναρίων αποτελείται από Πέντε Σαββατοκύριακα. Κάθε διήμερο θα είναι αφιερωμένο σε Ένα Στοιχείο. Για παράδειγμα, το πρώτο Σαββατοκύριακο θα αφορά το Στοιχείο της Φωτιάς – τις αντιστοιχίες του με τα τέσσερα όργανα – Καρδιά, Λεπτό Έντερο, Περικάρδιο και Τριπλός Θερμαστής. Θα ασχοληθούμε με όλες τις λειτουργίες (σύμφωνα με τη Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική) αυτών των οργάνων, όπως επίσης και με τις συνήθεις ασθένειες  και συμπτώματα αυτών των οργάνων και το πώς αυτά τα συμπτώματα και οι ενεργειακές καταστάσεις μπορεί να εξελιχθούν και να αλλάξουν και πώς αυτές θα πρέπει να εξισορροπηθούν με θεραπεία.

Αν εφαρμόζεις πρακτικά τον βελονισμό, η δουλειά σου και η επιτυχία της θα ενισχυθεί εξαιρετικά παρακολουθώντας αυτό το workshop. Μπορείς να φέρεις για να μοιραστείς μαζί μας τις ερωτήσεις σου, τους ασθενείς σου και τα προβλήματά σου.

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ!

Με εκτίμηση,

Dr. Radha Thambirajah