ACUPOINTS STIMULATION IN POSTUROLOGY

Acupoints Stimulation in Posturology

Dr. Gianluca Bianco & Dr. Luca Russo

Ημερομηνία Διεξαγωγής:
Αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα

Ωρολόγιο Πρόγραμμα:
Παρασκευή: 9:00-19:00
Σάββατο: 9:00-19:00

 

Τόσο στον τομέα της Κλασικής ιατρικής όσο και στον τομέα της Ιατρικής Αποκατάστασης, είχα πάντα ως προτεραιότητα το πρόσωπο-ασθενή και όχι την ίδια την ασθένεια.

Δημιουργήθηκε η ανάγκη ενσωμάτωσης εναλλακτικών μεθόδων στην Κλασική Ιατρική με θεωρητικά μοντέλα που παρέχουν μια επισκόπηση συνολικής και ολοκληρωμένης θεραπείας. Μετά την αριστούχο αποφοίτησή μου στην Ιατρική, με έπαινο, ειδικεύθηκα στην Παθολογία στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης Sapienza. Ταυτόχρονα όμως μελέτησα τις φιλοσοφίες που διέπουν την προσέγγιση του ασθενή με ολιστικές θεραπείες.

Η προσοχή μου εστιάστηκε στις συμπληρωματικές & εναλλακτικές θεραπείες όπου μαθήτευσα δίπλα στους καλύτερους δασκάλους σε Βελονισμό, Ρεφλεξοθεραπεία, Στασιολογία, PNEI & Ωτική Νευροτροποποίηση. Για πάνω από 10 χρόνια διδάσκω master μαθήματα στα: Πανεπιστήμιο της Ρώμης, του Παλέρμο, του Τορίνο, της Brescia, του Sassari, του Escola de Postura του Ρίο ντε Τζανέιρο και του ινστιτούτου Salgado στο Londrina (Βραζιλία).

Τόσο στο πεδίο της Παθολογίας όσο και στο πεδίο της Ιατρικής της Αποκατάστασης η προσοχή και η φροντίδα μου ήταν πάντα επικεντρωμένη στο Άτομο, πριν από την ασθένεια.

Ωθούμενος από την ανάγκη να ενσωματώσω τις μεθοδολογίες της επίσημης Ιατρικής με τα θεωρητικά μοντέλα που προβλέπουν μία ολοκληρωμένη και σφαιρική αντίληψη του Ατόμου, μετά το πτυχίο στην Ιατρική, που έλαβα με άριστα με τόνο, ειδικεύτηκα στην Παθολογία στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης “La Sapienza”, προσφέροντας τις υπηρεσίες μου στην III Παθολογική Κλινική της Πολυκλινικής Umberto I με διευθυντή τον Prof. Pietro Serra και, ταυτόχρονα, μελέτησα τις φιλοσοφίες που βρίσκονται στη βάση της ολιστικής θεραπείας και προσέγγισης, όπως η Ομοιοπαθητική Ιατρική, για την οποία έλαβα δίπλωμα στη σχολή SIMOH του Prof. Antonio Negro το 1999.

Μετά την ειδικότητα, εργαζόμενος ως ελεύθερος επαγγελματίας στο πεδίο της Ολοκληρωμένης Ιατρικής, άρχισα να αντιμετωπίζω τα προβλήματα που συνδέονται με το χρόνιο άλγος, παίρνοντας δίπλωμα στην Οστεοπαθητική Ιατρική στη σχολή της SIMFER στην Ιταλία και στη Γαλλία, στη Neuralterapia, στην Ιαρική Οξυγόνο-Οζονοθεραπεία στο Πανεπιστήμιο της Siena και στη Στασιολογία παρακολουθώντας το Master του Πανεπιστημίου “La Sapienza της Ρώμης, τα μαθήματα CIES με το Γάλλο Bernard Bricot και μελετώντας τις κλινικές εφαρμογές με τον Antonio Fimiani της Ίσκια.

Χάρη στη θεραπεία των ασθενών μου που είχαν προσβληθεί από χρόνιο άλγος είχα τρόπο να παρατηρήσω τις στενές σχέσεις μεταξύ άλγους, στάσης του σώματος και χρόνιου στρες. Γι’ αυτό το λόγο εμβάθυνα στη μελέτη της φυσιοπαθολογίας του στρες παρακολουθώντας το πρώτο Πανεπιστημιακό Master δευτέρου επιπέδου στην “Ψυχο-Νευρο-Ενδοκρινο-Ανοσολογία PNEI και στις Επιστήμες της Ολοκληρωμένης Θεραπείας” που γίνεται στο Πανεπιστήμιο της Aquila από τον Francesco Bottaccioli, και κάνοντας, από το 2005 μέχρι το 2015, μία προσωπική και επαγγελματική εκπαίδευση στη Βιοενεργητική Ψυχοθεραπεία και στις Ψυχο-σωματικές μεθοδολογίες με τον Tommaso Traetta: από αυτή τη μακρά συνεργασία, και χάρη στην πατρική του καθοδήγηση, βγήκε, το 2009, μία δημοσίευση συγγράμματος με τίτλο “Χαρακτηριολογία”, που πραγματεύεται το δεσμό μεταξύ χαρακτήρα και παθήσεων, και μίας πρωτότυπης μεθόδου επανεκπαίδευσης της στάσης του σώματος και διαχείρισης του στρες, βασιζόμενο στη Χαρακτηριολογία, που ονομάσαμε Επανεκπαίδευση Νευρο-Στάσης και Ψυχοσωματική, και που αρχίσαμε να διαδίδουμε με το φίλο μου ψυχοθεραπευτή Domenico Mistrangelo, δια μέσω συμμετοχών σε διάφορα μαθήματα ιδιαίτερα και πανεπιστημιακά και σε εθνικά συνέδρια.

Η σύλληψη της ψυχο-σωματικής μονάδας του ατόμου έχει αρχαίες ρίζες, και ήταν κυρίως δια μέσω της μελέτης της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής και του Βελονισμού που βρήκα το πιο κατάλληλο εργαλείο για την εκπαίδευσή μου προκειμένου να θεραπεύσω το άτομο στο σύνολό του, έχοντας παρακολουθήσει τα μαθήματα του Παραδοσιακού Βελονισμού του Ιταλικού Συλλόγου Βελονισμού της Ρώμης από το 2005, τα μαθήματα Κοιλιακού Βελονισμού απευθείας από το δημιουργό του τον Prof. Zhiyun Bo του Shanxi Medical College (Κίνα), τα μαθήματα Επιστημονικού Βελονισμού με τον Stefano Marcelli και, τέλος, την τριετή εκπαίδευση στο  Βελονισμό που είναι αναγνωρισμένη από την Ιταλική Ομοσπονδία των Συλλόγων Βελονισμού FISA και του επαρχιακού Ιατρικού Συλλόγου, που ιδρύθηκε από το CSTNF που Torino υπό τη διεύθυνση του Piero Ettore Quirico, από τον οποίο είχα την τιμή να μάθω απευθείας τη μέθοδο. Χάρη στη πτυχιακή που έκανα στο τέλος της τελευταίας εκπαίδευσης, που ήταν σχετική με τα αποτελέσματα του Βελονισμού στις παθήσεις που σχετίζονται με το στρες, μου απονεμήθηκε το Βραβείο “Marco Romoli” από τη FISA και, ταυτόχρονα, με εξέλεξαν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιταλικού Συλλόγου Ρεφλεξοθεραπείας Ωτοβελονισμού SIRAA, ιστορικό Ίδρυμα που ιδρύθηκε το 1973 στο Τορίνο από τον Prof. Luciano Roccia.

Μεταξύ των διαφόρων συστημάτων Βελονισμού μου έκανε πάντα εντύπωση η αποτελεσματικότητα και η ταχύτητα δράσης της εφαρμογής βελονών στο πτερύγιο του αυτιού, μελετώντας πρώτα τη Γαλλική Ωτοθεραπεία με τον Bernard Leclerc το 2007 και, στη συνέχεια, παίρνοντας το Δίπλωμα στον Ωτοβελονισμό παρακολουθώντας τα διετή μαθήματα της FISA που ιδρύθηκε από την UMAB της Brescia, έχοντας ως καθηγητή τον Giancarlo Bazzoni του Sassari, με τον οποίο γεννήθηκε μία βαθιά και επικερδής φιλία.

Χάρη στις διδασκαλίες του Giancarlo μπόρεσα να εμβαθύνω στις επιστημονικές και νευρολογικές πτυχές του Ωτοβελονισμού-Ωτοθεραπείας, παρακολουθώντας το πρώτο Μάστερ δευτέρου επιπέδου στην Ωτική Νευροτροποποίηση στο Πανεπιστήμιο του Sassari, που έγινε το 2018 κάνοντας μία πτυχιακή στις εφαρμογές της μεθόδου στις καρδιολογικές παθήσεις που σχετίζονται με το χρόνιο στρες, και μέσω της συνεργασίας με το Κέντρο Μελέτης στην Ωτική Νευροτροποποίηση και στις Συμπληρωματικές Θεραπείες CERNATEC που ανήκει στο Πανεπιστήμιο του Sassari, που έχει σκοπό την παραγωγή επιστημονικών δημοσιεύσεων.

Υπό το επιχειρηματικό προφίλ, το 2007 νιώθοντας την ανάγκη να αμβλύνω με διεπιστημονικό τρόπο την κλινική δυναμική της Ολοκληρωμένης Ιατρικής: ένωσα μία ομάδα επαγγελματιών ιδρύοντας το Τμήμα της Στασιολογίας στο Πολυιατρείο Caravaggio της Ρώμης και διήυθυνα το τμήμα Φυσιοθεραπείας και Ιατρικής της Αποκατάστασης του τελευταίου . Οι εξελίξεις από αυτή την εμπειρία, στη συνέχεια, συγκεκριμενοποιήθηκαν, στη προσωπική δημιουργία του Πολυιατρείου FisioMedical Caravaggio της Ρώμης, που έγινε το 2015, και του Τμήματος Θεραπείας του Άλγους και του Στρες, στα πλαίσια του ίδιου Πολυιατρείου.

Παράλληλα με την κλινική δραστηριότητα και διαχείριση, το 2009 ίδρυσα  το Διεθνή Σύλλογο Ρεφλεξοθεραπείας και Στασιολογίας AIRNP, με τον οποίο ασχολούμαι ακόμη με την ιδιότητα του καθηγητή των μαθημάτων της PNEI και της Ολοκληρωμένης Ιατρικής για Πτυχιούχους Ιατρικής και ως ιδρυτής και καθηγητής των μαθημάτων της “Ρεφλεξιολογίας και Νευροτροποποίησης στη Στασιολογία”, που έχει ως αντικείμενο διδασκαλίας την πρωτότυπη μέθοδο “Αναδιαμόρφωση ΝευροΣτάσης του Σώματος RNP”, που ιδρύθηκε σε συνεργασία με το φίλο μου νευροφυσιολόγο Riccardo Cassiani Ingoni, με τον οποίο μοιράστηκα διαλέξεις στην Ιταλία και πολλές σκέψεις και πειραματισμούς στις ψυχο-σωματικές τεχνικές.

Πάντα στα πλαίσια της διδακτικής, από το 2006 απασχολούμαι ως καθηγητής στο Μάστερ στη Στάση του Σώματος του Πανεπιστημίου της Ρώμης Sapienza και του Πανεπιστημίου του Palermo όπου απέκτησα, από το πρώτο έτος έναρξης του, το τμήμα της “Χαρακτηριολογίας και Ψυχοσωματικής Στασιολογία του Σώματος” και όπου, με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του Posturalab Italia και Υπεύθυνου των Διεθνών Σχέσεων, συντόνιζα την κινητικότητα Βραζιλιάνων καθηγητών και μερικών επιστημονικών εργασιών σε ταυτόχρονη Ιταλο-Βραζιλιάνικη συγγραφή.

Τώρα διδάσκω επίσης στις σχολές Βελονισμού CSTNF του Torino, GSATN του Sassari και UMAB της Brescia.

Από το 2009 άρχισα, επίσης, να διαδίδω τις έννοιες της Ολοκληρωμένης Ιατρικής και στο εξωτερικό, μέσω μαθημάτων στην Ψυχοσωματική Στασιολογία στην Escola de Postura Brasil του Rio de Janeiro και, στη συνέχεια, μαθήματα Ωτικής Νευροτροποποίησης στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Uniptan του Minas Gerais και στο Ίδρυμα Salgado στην πόλη του Salvador, Sao Paulo και Londrina.

Χάρη στη δέσμευση μου σε διεθνές επίπεδο με έθεσαν Υπεύθυνο της Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης στην Ευρώπη μέχρι το 2016 και Υπεύθυνο στην Επιστημονική σχεδίαση μέχρι το 2020, για την Rede Euroamericana de Motricidade Humana (REMH, attualmente IHMN), μία αδελφοποίηση πάνω από 50 πανεπιστημίων της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής, βοηθώντας την είσοδο του Πανεπιστημίου του Palermo, του Chieti και του Foro Italico της Roma, οργανώνοντας δύο Ευρω-Αμερικάνικα συνέδρια Στάσης του Σώματος στη Ρώμη και συμμετέχοντας ως εισηγητής και λέκτορας σε διάφορα Διεθνή Συνέδρια στη Βραζιλία, στη Χηλή, στο Μεξικό και στο Harvard University di Boston.

Στο διεθνές πανόραμα είχα τη δυνατότητα, το 2013, να εκτιμήσω την εργασία μίας ομάδας ερευνητών κατευθυνόμενη από τον Prof. Rudy Nodari του Πανεπιστημίου Unoesc της Joaçaba, σχετική με τη Δερματογλυφία, μέθοδος νευροκινητικής έρευνας Ρωσικής προέλευσης, που βασίζεται στην ανάλυση των δακτυλικών αποτυπωμάτων: η αναγνώριση που απέκτησαν από την Ευρωπαϊκή αποκλειστικότητα της μεθόδου έδωσε, το 2015, τη δημιουργία του Διεθνούς Συλλόγου Δερματογλυφίας SID, με τον οποίο άρχισα, μαζί με το φίλο μου και συνεργάτη Francesco Omarini, την εγκατάσταση και τη διάδοση της Δερματογλυφίας στην Ευρώπη.

Το μεγάλο μου πάθος για την Ιατρική και η δέσμευση που αξίζει δεν μου απαγόρευσαν ποτέ να αφιερωθώ σε αυτό που αγαπώ περισσότερο: τη λατρεμένη μου σύζυγο Chiara, τα δύο θαυμάσια παιδιά μου Giselle και Tommaso, τη μελέτη πολεμικών τεχνών και τη μελέτη Βραζιλιάνικης κιθάρας.

Κινησιολόγος, Τεχνικός Ορθοπεδικός, Ποδολόγος
Master στη Στασιολογία
Εξειδίκευση στην Κινησιολογία
Ιατρός Ερευνητής
Ειδικός στη Στάση του Σώματος, την Εμβιομηχανική και την Έρευνα

Τριετές πτυχίο και Ειδικότητα στις Επιστήμες της Κίνησης στο Πανεπιστήμιο της Aquila, Διδακτορικό στην Έρευνα (Ph.D.) της κινηματικής ανάλυσης της ανθρώπινης κίνησης στο Πανεπιστήμιο της Aquila, Master πρώτου επιπέδου στη Κινησιολογία στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης “Sapienza”, τελειοποίηση στην Κινησιολογία στο Πανεπιστήμιο του Chieti-Pescara “G. D’Annunzio”, Τριετές Πτυχίο στις Ορθοπεδικές Τεχνικές στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης “Sapienza” και Τριετές Πτυχίο στην Ποδολογία στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης “Sapienza”.

Ειδικός στην ανάλυση της κίνησης, ανάλυση του βήματος, ανάλυση βίντεο, μελέτη της στάσης του σώματος, του ποδός και της εμβιομηχανικής. Διδακτικός και επιστημονικός σύμβουλος της Sensor Medica. R&D Manager, Επιστημονικός συντονιστής, συγγραφέας και εκπαιδευτής ATS για τα μαθήματα της Διορθωτικής Άσκησης. Ποδολόγος, μέλος AIP. Συνιδιοκτήτης της Ortopedia Mandec Sulmona. Συντονιστής των προωθούμενων δραστηριοτήτων της A.S.D. Στασιολογική Άσκηση Sulmona. Εμβιομηχανικός σύμβουλος Youth Shooting Academy. Καθηγητής στην Σχολή Εμβιομηχανικής της Οστεοπαθητικής ABEOS. Καθηγητής με σύμβαση στο Πανεπιστήμιο της Aquila, του Molise, του Bari, του Palermo, της Roma “Sapienza” και του Chieti-Pescara “G.D’Annunzio”.

Αναλυτικό Πρόγραμμα Μαθήματος:

*Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης υπογεγραμμένη από τους καθηγητές
Τόπος διεξαγωγής:
Αθήνα: 
Μιχαλακοπούλου 145, Αθήνα

Διαδικασία εγγραφής:

Εφόσον συμπληρωθεί η φόρμα ενδιαφέροντος θα σας αποσταλούν αναλυτικά όλες οι πληροφορίες. (Η φόρμα δεν είναι δεσμευτική, δεν κρατείται θέση αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία ολοκλήρωσης της εγγραφής όπως αυτή θα σας έχει σταλεί)

ACUPOINTS STIMULATION IN POSTUROLOGY / ΕΓΓΡΑΦΗ

Όλα τα πεδία με τον αστερίσκο (*) είναι απαραίτητα

“Τα στοιχεία που δηλώνω στην παραπάνω εγγραφή επιθυμώ να χρησιμοποιούνται από δω και στο εξής, στο μέτρο που κρίνεται απολύτως αναγκαίο για την καταχώρηση μου ως νέου πελάτη καθώς και για την αποστολή ενημερωτικών newsletters για τα επικείμενα σεμινάρια που διοργανώνει η εταιρεία.”

Η έγκρισή σας θεωρείται απαραίτητη, με βάση τη νέα νομοθεσία για προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR).
Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες που αφορούν την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων.

Anti-spam question: παρακαλούμε συμπληρώστε αυτό το πεδίο για λόγους ασφαλείας