ΕΦΑΡΜΟΓΗ COMBINATION TAPING-ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΗ ΠΕΡΙΔΕΣΗ

  1. Αθλητικές Κακώσεις

Για θεραπεία  και πρόληψη,  επειδή προστατεύει την άρθρωση και ταυτόχρονα επιτρέπει την ευνοϊκή λειτουργική κίνηση.

 

  1. Μετεγχειρητική Αποκατάσταση

Μειώνει τη φλεγμονή και το οίδημα ιδιαίτερα στην ορθοπεδική χειρουργική (αρθροπλαστικες ισχίου , γόνατος και ώμου )

  1. Χρόνιες Παθήσεις

Ανακουφίζει από τον πόνο ,  συμβάλλει για  την καλύτερη λειτουργική αρθρική σταθεροποίηση και βελτιώνει τη μυϊκή λειτουργία και την αποκατάσταση των λειτουργικών κινητικών σχημάτων.

  1. Νευρολογικές Διαταραχές του περιφερικού Νευρικού συστήματος:

Μέσω των διαφόρων μηχανουποδοχεων του δέρματος ερεθίζει και πυροδοτεί συνεχώς το κεντρικό νευρικό σύστημα για το διάστημα που διαρκεί η  περίδεση( 3-5 ήμερες) κάνοντας υπαρκτή την εφαρμογή  βιοανατροφοδοτησης   ( biofeedback ) και δημιουργώντας στενή συνεργασία ΑΣΘΕΝΟΥΣ-ΤΑΙΝΙΑΣ ΠΕΡΙΔΕΣΗΣ .

  1. Χρόνιος Πόνος

Ανακουφίζει  των ασθενή στην περιοχή την οποία εφαρμόζεται με άμεση διευκόλυνση των μυϊκών διαταραχών πόνου και   αποφορτίζει  τα σημεία προστριβής διαφόρων αρθρώσεων. Συμβάλει στην εργονομική συμπεριφορά του ασθενούς  στα σημεία εφαρμογής της περίδεσης.

 

  1. Ψυχολογικές επιδράσεις

Θεωρείται ότι η ιδία η εφαρμογή της ταινίας μπορεί να επιδρά μέσω ψυχολογικών παραγόντων, όπως η προφανής επίδραση που μπορεί να έχει η επικέντρωση της προσοχής και της φροντίδας των άλλων στο πρόβλημα του ατόμου,  αλλά και νευροφυσιολογικων ,όπως η αυξημένη συνειδητοποίηση της περιοχής που οφείλεται στην αίσθηση της ταινίας.