ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ κ. ΚΟΥΦΟΣ ΑΙΜΙΛΙΟΣ

Ο Αιμίλιος Κουφός έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στο τομέα της αθλητικής και γενικότερης αποκατάστασης και υπήρξε φυσικοθεραπευτής επί σειρά ετών σε διάφορες εθνικές ομάδες (Εθνικη ομαδα Basket-ball ανδρων της Κυπρου 1998-2002 ,Εθνικη ομαδα εφηβων basket-ball Ελλαδας&Κυπρου,Εθνικη ομαδα ποδηλασιας,Παγκοσμια Πανεπιστημιαδα 2005, ALL STAR GAME 1996-1997 EΛΛΑΔΑΣ Basket-ball, , αλλά και ομάδες της “Α” Εθνικής στο Basket-Ball (Α.Σ Παπαγου 1990-2002, Αρης Xολαργου-Γυναικιο.Basket-ball ‘’A’’Eθνικης .Διαφορες ομαδες Volley-ball Γυναικων ‘’Α’’Εθνικης όπως Παπαγου.

Θεωρείται ο πλέον εξειδικευμένος φυσικοθεραπευτής στο taping στην Ελλάδα παρουσιάζοντας σχετικές ομιλίες και διδάσκοντας πολλά σεμινάρια taping εντός και εκτός συνόρων στα πλαίσια της γενικότερης επιμόρφωσης των φυσικοθεραπευτών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει τη δική του μέθοδο taping με την ονομασία Sports Combination Taping και είναι κάτοχος διπλώματος ευρεσιτεχνίας με τίτλο “Combination taping techniques” με αρ./πρωτ. 232/20014-20015 από τον Ο.Β.Ι “Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας” ,και Διεθνής Ταξινόμηση {INT. CLASSIFICATION ‘’A 61 F 13/02.}

– είναι συγγραφέας του βιβλίου «Αθλητικό και Θεραπευτικό taping», μαζί με τον σημαντικό καθηγητή φυσικοθεραπείας Dr. Δημήτρη Σφετσιώρη. Το βιβλίο  αυτό το μοναδικό στο είδος του. Τόσο στην Ελλάδα όσο και τις χώρες τις ευρωπαϊκής ένωσης . Εκδόθηκε το 2008.
-έχει τελειώσει και είναι προς έκδοση το βιβλίο «combination tape» (συνδυασμένη περίδεση ), σε ηλεκτρονική μορφή, με εφαρμογές  πάνω σε πραγματικούς  ασθενείς, με πάνω από 100 βίντεο.
– έχει γράψει, το 2004, στο περιοδικό Σωματοθεραπεία, του  οίκου DKS, ολόκληρο το τεύχος  με θέμα  « Εφαρμογές  McConell tape». Επίσης το 2010, στο ίδιο περιοδικό,  ολόκληρο το τεύχος «sports cοmbination taping».
– Το 1996 συμμετείχε ως φυσικοθεραπευτής στο ALL STAR GAME της Ελλάδος με την ομάδα των επίλεκτων παιχτών της Ευρώπης.
-Το 2005 συμμετείχε ως φυσικοθεραπευτής των Ελληνικών ομάδων που πήραν μέρος στην παγκόσμια πανεπιστημιάδα , που οργανώθηκε στη Σμύρνη.

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

– 2011 στην τουρκική εταιρία ιατρικών μηχανημάτων DBIS, Combination tape.

– 2008  – 2011, Κύπρος

Γενικό σύνολο ωρών διδασκαλίας 1800-2000 ώρες , με πάνω από 1800 μαθητευόμενους.

Τέλος ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής του την έχει αφιερώσει στην ορθωτική αποκατάσταση και διόρθωση του μυοσκελετικού συστήματος μέσο κατασκευής ορθωτικών και ορθοπεδικών ειδών.