ΑΝΘΟΪΑΜΑΤΑ BACH – DR SIMONETTA MARUCCI

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΝΘΟΙΑΜΑΤΩΝ BACH ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΟ ΣΕ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΑ & ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

Dr. Simonetta Marucci
Διακεκριμένη Ενδοκρινολόγος με εξειδίκευση στην P.N.E.I. και σε Θέματα Διατροφής, Διαιτολογίας & Διατροφικών Διαταραχών (Παχυσαρκία, Ανορεξία κ.α.). Διευθύντρια του Κέντρου Ανορεξίας στην Perugia Ιταλίας

Ημερομηνίες Διεξαγωγής:
Αθήνα: Αναμένεται να ανακοινωθεί νέα ημερομηνία
Θεσσαλονίκη: Αναμένεται να ανακοινωθεί νέα ημερομηνία

Περιγραφή:
Ανθοϊάματα Bach:
Τα Ανθοϊάματα παράγονται από άνθη φυτών, θάμνων και δέντρων. Έχουν θεραπευτική δύναμη, επηρεάζουν θετικά την κατάσταση του νου μας, τις αρνητικές σκέψεις και συγκινήσεις και βοηθούν στη διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ ψυχής και προσωπικότητας. Η ανθοθεραπεία του Dr. Bach βασίζεται στην αναγνώριση των ελαττωμάτων μας και την ανάπτυξη της αντίθετης αρετής, έτσι ώστε να υπάρξει ισορροπία και να εξαφανιστεί η σύγκρουση ανάμεσα στην ψυχή και την προσωπικότητα που είναι η μοναδική αιτία της ασθένειας και ο άνθρωπος να αποκτήσει πάλι την ψυχική και σωματική του υγεία.

Με αυτό τον τρόπο ο Dr. Bach όρισε 38 αρνητικές ψυχικές καταστάσεις (με τα αντίστοιχα 38 θεραπευτικά Ανθοϊάματα), σαν τις πιο χαρακτηριστικές της ανθρώπινης φύσης. Τις κατέταξε σε 7 κύριες ομάδες, σύμφωνα με την ψυχική αντίδραση του ανθρώπου στη δεδομένη στιγμή που είναι οι εξής : «Φόβος», «Ανασφάλεια», «Έλλειψη ενδιαφέροντος», «Απομόνωση», «Υπερευαισθησία», «Υπερβολή», «Απόγνωση».

Η ανθοθεραπεία με τα ιάματα Bach, αποτελεί μια συμπληρωματική θεραπεία στην Ολιστική θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών. Δεν αντικαθιστά την κλασική ιατρική αλλά την συμπληρώνει, ενισχύοντας σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών, ισορροπώντας τα αρνητικά συναισθήματα, ενεργοποιώντας την ικανότητα του οργανισμού να αυτοθεραπεύεται.

Ιατροί, θεραπευτές και πολλοί άλλοι κλάδοι εναλλακτικών θεραπειών χρησιμοποιούν τα Ανθοϊάματα Bach

Τα ανθοϊάματα Bach στην πραγματικότητα δεν καταπολεμούν το σύμπτωμα ή την ασθένεια, αλλά θεραπεύουν την προσωπικότητα, βοηθώντας την προοδευτικά να ξεμπλοκάρει τις απαραίτητες ενέργειες για την σταδιακή ίαση.

Τα ανθοϊάματα Bach μπορούν να θεωρούνται ως βιοκαταλύτες, ικανοί να εισχωρήσουν στο σύστημα της ενεργειακής ροής σε σταθερή ισορροπία πάνω στην οποία στηρίζεται η ζώσα ύλη. Η ισορροπία αυτού του συστήματος εγγυάται την υγεία, ενώ η ανισορροπία συμπίπτει με την ασθένεια.

Τα Ανθοϊάματα δεν προκαλούν εθισμό, ούτε παρενέργειες, δεν είναι αντίδοτο κανενός φαρμάκου. Τουναντίον ενισχύουν την ίαση, ενεργοποιώντας την ικανότητα του οργανισμού να αυτοθεραπεύεται.

Διατροφικές Διαταραχές:
Η παχυσαρκία και το να είμαστε υπέρβαροι αρχίζουν να λαμβάνουν πια διαστάσεις ενός παγκόσμιου προβλήματος υγείας, που αντιπροσωπεύει έναν από τους πιο σημαντικούς επιβαρυντικούς παράγοντες για κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων, προβλημάτων μεταβολισμού και καρκίνου

Η δίαιτα και ο υγιεινός τρόπος ζωής είναι τα βασικά εργαλεία για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, αλλά συχνά είναι πολύ δύσκολο να μπορέσει ο ασθενής να ελέγξει μόνος του την διατροφική συμπεριφορά του σε βάθος χρόνου.

Εξάλλου εξαιρετικά αυστηρές δίαιτες μπορεί να πυροδοτήσουν μηχανισμούς βουλιμικών διαταραχών.

Η χρήση θεραπευτικών τεχνικών εναλλακτικού τύπου, όπως ο Ωτοβελονισμός και η Βιολογική Ιατρική αποτελούν εξαιρετικού τύπου υποστηρικτικές μεθόδους στον έλεγχο των διαταραχών της πρόσληψης τροφής  (βουλιμία κ.λ.π.) και μεταξύ αυτών, τα «Ανθοϊάματα του Bach» υπόσχονται να μας κάνουν ικανούς να διαχειριστούμε τις συναισθηματικές διαταραχές, που είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που υποκρύπτεται σε σχέση με τις διαταραχές πρόσληψης τροφής.

Η ώριμη εμπειρία ετών δραστηριότητας στην περιφέρεια της Umbria στην Ιταλία, όπου δρουν ορισμένα κέντρα εξαιρετικής εξειδίκευσης και υψηλών προδιαγραφών για την θεραπεία των «ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΡΟΦΗΣ» επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα αυτών των θεραπειών σε ένα πεδίο, όπου δεν υπάρχουν άλλου τύπου φαρμακολογικές θεραπείες επιστημονικά τεκμηριωμένες

Περιληπτικό Πρόγραμμα Σεμιναρίου:

  • Εισαγωγή στα Ανθοϊάματα
  • Εφαρμογή Ανθοθεραπείας στις ψυχοσωματικές ασθένειες
  • Μεθοδολογία για την συνταγογράφηση των ιαμάτων
  • Συνέχεια – Μεθοδολογία για την παρασκευή των ανθοϊαμάτων
  • Ψυχονευροενδοκρινολογία της πείνας και της αίσθησης κορεσμού
  • Η ηδονή της τροφής και οι μηχανισμοί των βουλιμικών διαταραχών
  • Ανθοθεραπεία κατά Bach των συναισθημάτων, που συνδέονται με την τροφή
  • Μελέτες με την Χρήση Ανθοϊαμάτων του Bach στις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής
  • Χρήση των Ψυχοδιαγνωστικών Test
  • Κλινικές περιπτώσεις και πρακτική εφαρμογή

 

Ωρολόγιο Πρόγραμμα:

Παρασκευή:  17.00-20.00
Σάββατο: 10.00-18.00
Κυριακή: 10.00-13.00

ΑΝΘΟΪΑΜΑΤΑ BACH – DR.SIMONETTA MARUCCI / ΕΓΓΡΑΦΗ

Όλα τα πεδία με τον αστερίσκο (*) είναι απαραίτητα

“Τα στοιχεία που δηλώνω στην παραπάνω εγγραφή επιθυμώ να χρησιμοποιούνται από δω και στο εξής, στο μέτρο που κρίνεται απολύτως αναγκαίο για την καταχώρηση μου ως νέου πελάτη καθώς και για την αποστολή ενημερωτικών newsletters για τα επικείμενα σεμινάρια που διοργανώνει η εταιρεία.”

Η έγκρισή σας θεωρείται απαραίτητη, με βάση τη νέα νομοθεσία για προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR).
Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες που αφορούν την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων.

Anti-spam question: παρακαλούμε συμπληρώστε αυτό το πεδίο για λόγους ασφαλείας